Заслужений журналіст України розповів, хто стоїть за русинами - сепаратистами

Заслужений журналіст України Богдан Барбіл розповів, хто стоїть за так званим фондом «Русская премия» та чому лауреатами фонду є промосковські русини сепаратисти.
" -  
СІМ років йде війна України з Росією й усі ці роки за графіком, з представленням робіт, обговоренням, голосуваннями, їх публікацією, врученням великих  преміальних  відбувається процес, в якому беруть участь десятки пишучих і тисячі шанувальників їхньої творчості. Все відбувається так, ніби Росія не захопила Український Крим, не продовжує окупацію Донбасу й створення Новоросії. Ще  жоден номінант не відмовився від ермії. Ніхто з голосуючих не закликав ігнорувати цю затію.
Міжнародний фонд «Русская премия» оголосив, що лауреатами, переможцями за 2020 рік стали Іван Завадяк та Сергій Тудовші. Іван Завадяк за книгу спогадів, а Сергій Тудовші за вірші. 80 річний пан Завадяк живе в Ужгороді, він полковник міліції у відставці, у минулому також працював в Закарпатському обкому Компартії України. Сергій Тудовші – народився в Закарпатті, нині живе в Підмосков’ї. Обоє пишуть свої твори русинським діалектом.
«Русская премия» якраз створена для підтримки тих письменників, літераторів, які пишуть по-русинськи, та  для  пишучих російською. Міжнародний фонд «Русская премия»  діє у Москві. Штаб-квартира знаходиться у Празі, поближче до Закарпаття. Премія існує з 1995 року. На церемонії вручення першим номінантам 25 років тому  було озвучена інформація, що «Русская премия»  трішки менша як Національна Шевченківська, але значна. Щороку її вручали 19 грудня,  у день Святого Миколая, в Ужгороді." - пише пан Богдан.

Нагадаємо,  на початку вересня 2020 року правоохоронними органами Чеської Республіки було заарештовано очільників радикального крила русинів, підконтрольного  ФСБ РФ , Василя Джугана та Михайла Тяска, після чого останні "залягли на дно" та зменшили кількість інформаційних провокацій щодо Закарпаття.


рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.
Халтура от Барбила.№1:"Міжнародний фонд «Русская премия» діє у Москві..Премія існує з 1995р."?-Такого фонда в Москве нет. Есть Фонд «Институт евразийских исследований» и "Ельцин-Центр", Они до 2016г. спонсировали конкурс "Русская премия", созданый как и наш в 2005г..."На церемонії вручення першим номінантам 25р. тому було озвучена інформація, що «Русская премия» трішки менша, як Національна Шевченківська, але значна."?- Лет 15лет назад мы, вообще-то, озвучивали, что наша премия меньше Нобелевской, но! Известный своими "фиглями" И.Ю.Петровций по секрету называл коллегам суммы, раз в 10 и 20 превышающие наш номинал! Это привело к такому наплыву кандидатов, что пришлось от них скрываться. Кто-то предлагал откаты.. Кто-то обиделся и стал нашим идейным противником.