Орбан дружбу з російським диктатором поставив вище інтересів угорського народу

Російський фонд прямих інвестицій і Угорщина підписали контракт про постачання російської вакцини від коронавірусу "Спутник V" в Угорщину.Про це заявив міністр охорони здоров'я Росії Михаїл Мурашко.
"Цьому передувала копітка робота експертів і угорської сторони, і російської сторони. Хотів би відзначити, що угорські експерти відвідали і інститут Гамалії, розробника вакцини, і познайомилися з клінічними дослідженнями, проведеними в Російській Федерації", - сказав Мурашко.
У п’ятницю з візитом в Москві перебуває глава МЗС Угорщини Петер Сійярто.

Сійярто сказав, що переговори про вакцину з росіянами тривали протягом двох з половиною місяців. Вакцина буде закуплена у три етапи. Деталі угоди він поки не розкрив,  але пообіцяв, що вона буде оприлюднена протягом дня, передає угорський сайт HVG.

Угорський регулюючий орган заявив у середу, що видає шестимісячний тимчасовий дозвіл на застосування російської вакцини "Спутник V".

Наразі не ясно, коли російська вакцина стане доступною для угорців. 

Лазівка 2001 року дозволяє країнам ЄС схвалювати вакцини проти коронавірусу без участі Європейського агентства з лікарських засобів в екстрених випадках.
Раніше, дружба лідера Угорщини Віктора Орбана з Москвою не несла прямої шкоди угорцям так, як була спрямована на політичні провокації щодо сусідів Угорщини Словаччини, Румінії та України, зокрома на Закарпатті орбаністи постійно влаштовують провокації та "всіляко захищали інтересу угорськомовних закарпатців" щоб знаходити причини ветування Євроатлантичних прагнень України, що вигідно РФ.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.