КМКС афериста Брензовича спалилася на дружбі з Медведчуком

У мережі опублікували звернення депутатів Закарпатської обласної ради 8 скликання до Президента України щодо припинення мовлення «112 Україна», NewsOne і ZIК.                      Підписалися під  спільним зверненням до Президента Зеленського депутати 4 з 8 фракцій, обраних закарпатцями до обласної ради: партій "Опозиційна платформа – За життя", "За майбутнє", "Команда Андрія Балоги" та "КМКС" Партії угорців України. У зверненні вимагають від Президента скасувати указ.


Наводимо повний текст звернення депутатів Закарпатської обласної ради VІІІ скликання до Президента України щодо припинення мовлення «112 Україна», NewsOne і ZIК:
 
"Пане Президенте!


Ми, депутати Закарпатської обласної ради, перш за все хочемо наголосити на тому, що закриття трьох національних телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK – це прецедент, небачений в Україні за всі роки незалежності. Мільйони телеглядачів по всій Україні, серед яких і сотні тисяч закарпатців, залишилися без доступу до об’єктивної, критичної інформації стосовно процесів, які відбуваються в державі.


Світове співтовариство, експерти, провідні журналісти світу і міжнародні професійні об’єднання працівників мас-медіа вже висловили своє негативне ставлення до свавілля української влади, засудили цензуру, злочин проти свободи слова, тиск на опозиційні ЗМІ, які висвітлюють альтернативну провладній позицію, виступають із обгрунтованою критикою дій влади.


Телеканали «112 Україна», NewsOne і ZIK є українськими юридичними особами, а Тарас Козак – громадянином України, відтак дія Закону України «Про санкції» на них не поширюється. А Ваше президентське рішення ? це кричуще порушення чинного законодавства і Конституції України, стаття 62 якої прямо забороняє обмеження прав і свобод громадян, поки їх винуватість не доведена в законному порядку.


Введення санкцій стосовно телевізійних каналів – це ще й грубе порушення усіх міжнародних принципів і норм демократії. Це шлях до узурпації влади, встановлення диктатури і тиранії. Такі дії з Вашого боку викликали справедливе обурення і у громадян України, і у світової спільноти. А накладення персональних санкцій на Тараса Козака є безпідставним, політично мотивованим рішенням, що розцінюється нами як репресії та переслідування через його громадську та політичну позицію.


Секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу підтвердив, що звинувачення, які лягли в основу введення санкцій, – лише припущення, які можуть не зовсім відповідати дійсності.


Очевидно, що введення в дію указу про накладення санкцій на українські компанії і громадянина своєї ж країни перекреслило всі демократичні принципи, порушило основоположні права і свободи цивілізованого суспільства та знехтувало буквою Основного Закону, що є неприпустимим.


Ми категорично засуджуємо спроби розправи з політичними опонентами, намагання знищити опозицію в Україні, наступ на свободу слова, запровадження цензури, перешкоджання діяльності незалежних засобів масової інформації.


Звертаємося до Вас, пане Президенте, з вимогою скасувати указ «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Ми вимагаємо припинити політично мотивовані переслідування і відмовитись від практики придушення голосу опозиції."


Свої підписи поставили: Від КМКС - Йосип Борто, від Команди Андрія Балоги - Володимир Паульо, голова фракції ОПЗЖ Іван Чубірко, голова фракції "За майбутнє" - Олександр Ледида.


Закарпатський політолог Дмитро Тужанський вже висловив у Facebook свій подив з цього приводу, і найперше, підписом представника KMKSZ (Йосип Борто) під цим зверненням.


"Чому мене це дивує? Не тому, що угорці вкотре потрапляють у так звану проросійську нішу, хоча намагаються переконати, що вони зовсім не проросійські. 


Мене дивує інше, бо угорці та КМКС всюди наголошують, що для них на першому місці інтереси угорців, а не політична кон’юнктура. 


Якщо так, то як можна підтримувати телеканали, які останні роки чи не найбільше розганяли антиугорські фейки, насамперед, про угорський сепаратизм на Закарпатті?


Невже у КМКС забули фільм 112 каналу під назвою «Операція Паспорт». Це брутальна робота на 2 частини, де розповідають про угорських зелених чоловічків та перспективи створення на Закарпатті ще однієї народної республіки як на Донбасі? 


Чи можливо в КМКС забули, що саме ці телеканали, зокрема 112 і NewsOne, були ретрансляторами низки антиугорських та дезінформаційних хвиль на тему угорського сепаратизму та національної ворожнечі? 


Якось виглядає дивно, якщо не казати абсурдно, що угорці сьогодні захищають тих, хто насправді робив з них сепаратистів останні 6 років та власне проводив в Україні антиугорську кампанію, на яку так скаржаться всі угорські лідери – від міністрів до політичних керманичів", - зазначив Дмитро Тужанський.


               
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.