Єрарх РПЦвУ вимагає заборонити сайт «Миротворець»

Центр «Миротворець», який із початку російсько-української війни займається дослідженням ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, зазнав критики від Московського патріархату і Європарламенту.

Голова Представництва РПЦвУ при європейських міжнародних організаціях, єрарх Московського патріархату в Україні Віктор (Коцаба) вимагає заборонити сайт «Миротворець», який займається висвітлюванням злочинів російських окупантів та зрадників України.

Відповідну заяву Коцаба зробив коментуючи нещодавню заяву Європарламенту.

Коцаба впевнений, що викриття сепаратистів на цьому сайті, сприяє «нагнітанню атмосфери ненависті і ворожнечі, що й так вразила Україну», – цитує служителя РПЦвУ офіційний сайт РПЦвУ.

Крім того, Віктор Коцаба заявив, що функціонування такого ресурсу є неприпустимим і аргументував це сильним впливом на народні маси. «Адже і через ЗМІ, і через висловлювання окремих політиків створюється стійке переконання, що всі, хто потрапили на сторінки сайту «Миротворець», – вороги держави й українськості», – пояснив єпископ РПЦвУ.

На думку московського єрарха, «величезна кількість людей, дані про яких присутні на сайті (Миротворець, – ред.), зробили для України й її іміджу у світі в сотні разів більше, ніж всі творці “Миротворця” разом узяті».

Варто зазначити, що у базу «Миротворця» занесені тисячі терористів так званих «Л/ДНР», а також президент Росії Владімір Путін із підписом «терорист №1 у світі». Це сумнозвісне товариство поповнив і Віктор (Коцаба), який також занесений у Миротворець, як агент впливу Російської православної церкви (РПЦ) в Україні.

Віктору (Коцабі) інкримінують розповсюдження кремлівської пропаганди у вигляді т.зв. «Русского мира» від імені УПЦ МП. На Миротворці зазначили, що єрарх РПЦвУ «використовуючи посаду займається поширенням за кордоном неправдивої, маніпулятивної інформації про події в Україні, розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі за допомогою підконтрольних інформаційних ресурсів “Союз православних журналістів”, “Перший козацький”, “Расколам.нет”». Також його назвали Противником незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ.

Ймовірно, що Віктор Коцаба доклав зусиль, щоб в Європарламенті виступили проти «Миротворця».

У «Миротворці» відповіли на резолюцію Європарламенту і запевнили, що й надалі будуть оприлюднювати дані осіб, які займались злочинами проти України та Європи, а саме: проросійських бойовиків та їхніх посібників, терористів, російських найманців та вбивць, російських військових злочинців, антиєвропейських та антиукраїнських пропагандистів, осіб, які публічно розпалюють міжнаціональну ворожнечу, закликають до війни та масових вбивств, неонацистів, ксенофобів та екстремістів.

«Колектив Центру «Миротворець» ніколи не зрадить інтересів України та Європи, буде й надалі стояти на сторожі Державного суверенітету України, відстоювати територіальну цілісність нашої Держави, захищатиме громадян України  на своїй ділянці фронту боротьби з російською агресією, а також залишиться надійним щитом для всіх країн Європейського континенту від російської орди», – запевнили на сайті «Миротворець».
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.