Псевдо лідер закарпатських угорців Брензович став псом Медведчука

2 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) про застосування санкцій проти Тараса Козака і його телеканалів NewsOne, Zik та 112 Україна, а декілька днів тому, окремі депутати Закарпатської обласної ради показали свою «проукраїнську» позицію та звернулися до голови держави з закликом скасувати санкції щодо телеканалів Медведчука.
Звернення підписали представники чотирьох з восьми фракцій – «Опозиційної платформи – За життя», «За майбутнє», «Команди Андрія Балоги» та «КМКС Партії угорців України». 
 Проте, зрозумівши повну «зашкварність» своїх дій та осмисливши цілком реальну перспективу «впасти» в очах виборців, що значно підірвало б їх політичні рейтинги, партії «За майбутнє» та «Команда Андрія Балоги» вчасно схаменулися та відкликали свої підписи.

Незмінною залишається тільки позиція КМКС, яка вперто йде «кремлівським» сценарієм та залишається єдиним союзником ОПЗЖ, свідомо позиціонуючи та прирікаючи себе на звання російської п'ятої колони в Закарпатській області та в Україні.

Знаковим є той факт, що політика угорських кураторів КМКС в корені не збігається з позицією самої партії, адже  три дні тому в Угорщині рішенням суду було позбавлено ліцензії на мовлення останній опозиційний інформаційний канал – радіо Klubradio, яке відверто критикувало авторитарний режим уряду Віктора Орбана, порівнюючи його з фашистським, та, відповідно, «поплатилося» за свою політичну позицію.

При цьому фінансовані Будапештом закарпатські угорці та їх партія КМКС публічно виступають проти рішення РНБО, заявляючи про порушення свободи слова та всіх бачених демократичних принципів та засад. 

Такі зовсім різні позиції стосовно одного питання ідеологічно єдиних угорців викликають низку запитань, адже без згоди офіційного Будапешту керівники КМКС не приймали б такого важливого, доленосного рішення.

Залишається тільки здогадуватися, що ж насправді стало тригером до підписання угорськими лідерами звернення до Президента України щодо заборони каналів кума Путіна: страх через свою антиукраїнську політику потрапити в санаційний список та втратити свій єдиний телевізійний медіамайданчик, а саме – телеканал «21 Ужгород», через який вже тривалий час ретранслюються вигідні офіційному Будапешту політичні  меседжі, чи свідома відкрита підтримка експансіоністської політики країни-агресора, інформаційні сателіти якої роками поширювали антиугорські фейки, зображуючи їх сепаратистами та ворогами України.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.