«Санкції проти Медведчуків: РФ погрожує військовим вирішенням конфлікту на Донбасі»

Речник російського президента Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи санкції Ради національної безпеки та оборони України проти подружжя Медведчуків, заявив про зростання ризику «воєнного способу» вирішення конфлікту на Донбасі.Під час спілкування із журналістами Пєсков заявив, що повідомлення про санкції проти Медведчуків є «дуже тривожною інформацією», а Росія «бачить реакційну тенденцію в Україні, що вже набирає обертів». «Це не може не викликати занепокоєння й не підігрівати питання, ким обрана така реакційна лінія і чи не призведе вона до того, що керівництво України, приміром, вважатиме за можливе вирішити воєнним способом ситуацію на південному сході України», заявив рупор Путіна.
При цьому, відповідаючи на питання про можливий «американський слід» в історії із санкціями Медведчука, Пєсков лише заявив, що Штати «продовжують накачувати оборонний потенціал України». Своєю чергою, посольство США в Україні оприлюднило заяву на підтримку рішення керівництва нашої держави щодо накладання санкцій проти Медведчука: «Ми підтримуємо зусилля України із захисту власного суверенітету й територіальної цілісності України шляхом санкцій». В американському посольстві нагадали, що Медведчук перебував під санкціями міністерства фінансів США ще з 2014 року за «підрив безпеки, територіальної цілісності й демократичних інститутів України». У повідомленні дипмісії сказано, що влада Сполучених Штатів підтримує дії України щодо захисту своєї незалежності і територіальної цілісності за допомогою санкцій.
Також, представники посольства відзначили, що Віктор Медведчук знаходиться під санкціями в США з 2014 року. Його внесли до списку санкцій після анексії Криму і російської агресії на Донбасі за підрив української безпеки, територіальної цілісності і демократичних інститутів України. Сам Віктор Медведчук повідомлення посольства США не коментував. Пакет санкцій також поширюється і на дружину Віктора Медведчука, відому телеведучу Оксану Марченко, яка заявила, що стала частиною партії свого чоловіка. Про які санкції йдеться? 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти одного з лідерів проросійської ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружини   Оксани Марченко, низки громадян РФ, а також проти громадянської дружини соратника Медведчука Тараса Козака — Наталії Лавренюк. Сам Козак ще раніше потрапив під санкції разом із трьома телеканалами: «112 Україна», «NewsOne» та «ZIK». Зазначається, що саме на гроші з офшорів дружини Козак купив канали. Окрім того, Рада нацбезпеки хоче повернути в держвласність частину нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок». Ним володіє ТОВ «Прикарпатзахідтранс» — компанія, що офіційно не належить Медведчуку, але, як вважається, пов'язана з наближеними до нього особами. Влада вважає, що частину проводу компанія отримала незаконно, а НАБУ порушило справу щодо привласнення цього об’єкта. В ОПЗЖ санкції РНБО проти Медведчуків розцінюють як «спланований акт політичних репресій». 
А сама дружина Медведчука - Оксана Марченко, заявила про вимушений похід у політику і вступ до партії свого чоловіка для «захисту інтересів українського народу». Своє звернення, записане переважно російською, вона виклала в Instagram. Накладення санкцій Марченко назвала «неконституційними, репресивними й дурними рішеннями гаранта» і заявила, що допомагала Зеленському з працевлаштуванням на «1+1» у 2003 році. В свою чергу, керівництво РФ розпочало масову інформаційну істерію та спромоглося погрожувати Україні повномасштабними бойовими діями, намагаючись «захистити» свою 5-ту колону.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.