Пропаганда і Супутник V. Як в РФ культивують черговий міф про вакцину

Російський пропагандистський канал Russia Today розповів історію про те, як деякий італійський інженер Алессандро Равальолі приїхав в Росію, щоб привитись Супутником-V. Як відомо вся російська пропаганда страждає на невиліковну шизофренію і ця новина є тому підтвердження.  І що саме   цікаве, так це те що по легенді пропагандистів, італієць приїхав в Росію, оскільки не хотів чекати на свою чергу вакцинації в Італії - там в першу чергу вакцинують пенсіонерів та людей з хронічними захворюваннями. А от в  Росії зміг пройти вакцинацію поза чергою, залишковою дозою вакцини.  І тут чергова фаза шизофренії – італієць приїхав в Росію, зробити те, що в Італії поза законом. І де ще як не в Росії, можливо через висококорупційну складову  вакцинуватись препаратом, який відібрали у когось з росіян. Але потішним в цій історії є те, що в самій Росії  довіра до вакцини Супутник V з'явилась тільки у 6 мільйонів громадян на 142 мільйонне населення. І низька довіра росіян до своєї ж вакцини може бути спричинена тим, що вона не пройшла необхідних клінічних досліджень і це є загальновідомим фактом. Та Кремль це не зупиняє, і агресори й надалі використовують власну вакцину, для проштовхування свого геополітичного значення  у світі. Та до добра це не приводить, і на умисний тиск Кремля, все більше країн вдаються до заходів протидії. Тут слід пригадати два цікавих факти.
Словацький прем’єр йде з посади через політичну кризу із закупівлею російської вакцини.
Словацький прем’єр-міністр Ігор Матович запропонував партнерам в урядовій коаліції, що він відмовиться від посади голови уряду, аби покласти край політичний кризі, яка постала через його рішення закупити російську вакцину від коронавірусу.  Словаччина з населенням 5,5 мільйона, потерпає від чергової хвилі пандемії COVID-19 і скаржиться на брак вакцин. Але коли Ігор Матовіч 1 березня розпорядився купити російську вакцину, то інші партії урядової коаліції висловили обурення зокрема тим, що вони назвали одностороннім і неузгодженим рішенням прем'єр-міністра. Деякі політики в Словаччині закидали Матовичу, що його домовленість з Росією ставить під сумнів позицію країни в ЄС і в НАТО. Прем’єр також був змушений просити пробачення в України через обурення його жартом в інтерв’ю словацькому радіо, що за вакцину він пообіцяв Росії «закарпатську Україну».
Литва проти визнання російської вакцини у "паспортах вакцинації" ЄС.
Литва теж критично ставиться до російської вакцини "Спутник V" та категорично виступає проти включення не санкціонованих регулятором ЄС в області лікарських засобів вакцин, в пропонований Єврокомісією сертифікат про вакцинацію. Про це заявив виконуючий обов'язки посла Литви в ЄС Сімонас Шатунас: "Литва твердо переконана, що тільки дозволені Європейським агентством з лікарських засобів вакцини повинні бути частиною цифрового "зеленого" сертифіката"    За словами посла, замість того, щоб покладатися на незатверджені препарати, такі як "Спутник V". Європі слід зосередитися на нарощуванні виробництва своїх вакцин, в які вона інвестувала. 
Раніше міністр закордонних справ Франції розкритикував Росію, яка, за його словами, перетворила вакцину "Спутник V" в інструмент пропаганди і агресивної дипломатії. Нагадаємо, єврокомісар Тьєрі Бретон, відповідальний за вакцини, представив майбутній європейський сертифікат здоров'я, який діятиме з 15 червня. 25 березня депутати Європейського парламенту прийняли рішення прискорити голосування щодо "цифрових зелених сертифікатів" (Digital Green Certificate), які мають спростити вільне пересування у межах блоку.  На запуск "паспортів вакцинації" найбільше сподіваються країни, економіка яких значною мірою залежить від туризму, розраховуючи таким чином частково "врятувати" наступний сезон.
Зараз на ринку ЄС офіційно дозволено використання чотирьох вакцин від коронавірусу серед яких вакцина фірми «AstraZeneca», яка використовується й в Україні.
Втім вакцинація в нашій державі, йде не тими темпами, які передбачались, і   виною цьому є та дискредитація індійського виробника, яка була запущена за участі Росії напередодні. Та з кожним днем все більше і більше громадян почали розставляти всі крапки над і та починають користуватись здоровим глуздом а не побрехенькам «гебельс ЗМІ». Відтак бачим, що з кожним днем все більше людей  використовують вакцинацію як єдиний метод побороти пандемію в світі.  До вакцинації долучаються не тільки медики, а й відомі в краї артисти, державні службовці, освітяни та священнослужителі щоб на власному прикладі зняти всі перестороги перед вакцинацією.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.