Греко - Католики Закарпаття обурені втручанням РПЦ в справи Мукачівської Єпархії

Про це на ФБ пише закарпатський капелан греко - католик Василь Мандзюк." - З недавнього часу до полеміки навколо Мукачівської Греко-Католицької Єпархії приєднався сумнозвісний батюшка УПЦ МП, засуджений за сепаратизм Дмитро Сидор. Настоятель найбільшого емпешного храму Закарпаття в м. Ужгороді виявився ревним прихильником окремішності МГКЄ від всіх греко-католиків України. Тих, кого ще не давно обзивав різними словечками тепер захищає в інеті, аж гай шумить. Приятель Наталії Вітренко, не відбувшийся депутат від ОПЗЖ,  викладає ролики в соц.сітях де іменує МГКЄ "русинською єпархією" і говорить, як про щось трагічне і страшне, якщо греко-католики України об'єднаються.
Зрозуміло, що для його організації, це буде чимось страшним. Сильна, єдина УГКЦ, яку не обмежують Карпати, стане викликом для емпешників Закарпаття, які в злуці з антиукраїнським елементом почуваються тут господарями. Тут він правий!
Дивно, чого позиція цього емпешника збігається з позицією керівників МГКЄ?
Не давно угорський митрополит обурювався в Ватикані можливим об'єднанням греко-католиків України, щось-там словаки пишуть, тепер вже і вірний син Московського Патріархату приєднався. Хоча якщо добре подумати все стане на свої місця. Нинішні симпатії влади угорців і словаків добре відомі. Недавні висказування словацького урядника стосовно Закарпаття, шпильки Орбана, щодо вступу України в НАТО, інші не дружні дії, свідчать, що це один фронт з Москвою. Тепер їхня задача не втратити з під контролю Закарпаття, хлопці працюють в цьому напрямку. Церква, для них тільки ідеологічна структура для впливу на маси. Чи розуміють це керівники греко-католицької спільноти в краї? Чи розуміють на чий млин паде вода? Чи усвідомлюють наслідки політики роз'єднання, усунення себе від всіх процесів державотворення, які відбуваються в країні? Бо ж не хочеться вірити, про єдиних закулісних кукловодів у всіх учасників цього процесу.
До речі: Дмитро Сидор ніколи не вимовився за від'єднання православних УПЦ МП Закарпаття від Києва. Вони мають митрополита Онуфрія в столиці і творять одну церковну структуру по всій Україні. Сильну, могутню, єдину, добре забезпечену. Нас же греко-католиків застерігає від об'єднання з братами і сестрами всієї України." - пише отець Василь.


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.