Угорщину хочуть вигнати з ЄС

У Люксембурзі виступили з ініціативою провести референдум щодо подальшого членства Угорщини в Європейському Союзі (ЄС). Таку пропозицію озвучив Жан Ассельборн, міністр закордонних справ Люксембургу. «Треба з’ясувати, чи хочете ви терпіти Орбана в ЄС. Я переконаний, що результат буде — рішуче ні», — заявив він.Референдумів у масштабах ЄС наразі не існує, але, на думку п. Ассельборна, варто подумати про їхнє впровадження. «Тоді нескінченні дебати про численні процеси ЄС проти угорського уряду — в т. ч. процедуру сьомої статті для позбавлення права голосу в ЄС — закінчилися б одним махом», — додав він.
Ще всі пам’ятають скандали з видачею угорських паспортів в Закарпатті, втручання у виборчий процес в Україні з боку угорських високопосадовців, блокування з боку Угорщини перемовин Україна-НАТО, систематичне невдоволення Угорщиною українським законодавством, постійні скарги на порушення прав національних меншин в Україні до міжнародних інстанцій з боку цієї сусідньої країни.
А на додачу, Угорщина продовжує програму фінансової підтримки для представників угорської меншини щодо викупу земель сільськогосподарського значення. Кошти з бюджету країни проходять через фонд імені Габора Бетлена і міністерство аграрної політики Угорщини, а викуплені землі маскувати під різними проектами в сфері сільського господарства або переробної промисловості (насадження фруктових садів, будівництво переробних заводів), а також оформляються на лояльних до цієї країни громадян нашої держави з числа представників угорської нацменшини.
Такі дії Угорщини вигідні і Росії. "Такі "провідні" сайти російської пропаганди, як odnarodyna.org, news-front.info та інші в єдиному режимі часу викладають позитивні матеріали про посилення позицій Угорщини в Закарпатті. Звичайно, в програшному для України ракурсі. У вигідному для Угорщини форматі. До речі, угорці вкладають чимало коштів і в інформаційний супровід своїх проєктів в інформаційному просторі України".
Ці недружні до України кроки з боку Угорщини не можуть бути непоміченими керівництвом Європейської Співдружності, тому і виникло питання про подальше членство цієї країни у Європейській спільноті.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.