Орбан спровокував скандал із Хорватією

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пояснив, що державі важко відмовитися від російської нафти нібито тому, що в країни немає виходу до моря – як до Тріанонського мирного договору. На цю заяву відреагувала Хорватія та заявила про неприпустимість територіальних претензій з боку Угорщини.Угорський прем’єр сказав, що пропозиції Брюсселя щодо ембарго не враховують те, що держава може отримувати нафту лише через наземний нафтопровід з Росії або ж з півдня. Проте для реалізації другого варіанту потрібно було б, щоб Хорватія збільшила потужності, пише угорське видання Telex.
"Ті, хто мають вихід до моря і порти, можуть доставляти нафту на танкерах. Якби вони не відібрали їх (порти – ред.) у нас, у нас також був би порт", – сказав Орбан, маючи на увазі порт Рієка, розташований на території Хорватії.

Після цієї заяви Орбана Хорватія викликала посла Угорщини для пояснень та заявила, що такі висловлювання шкодять добросусідським відносинам.

"Хорватія засуджує заяву прем’єра Угорщини Віктора Орбана. Ми також засуджуємо будь-які територіальні претензії до суверенних держав", – заявили в хорватському МЗС.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.