"Міністр оборони Підкарпатської Русі" Сверловіч отримав 6 років із конфіскацією майна

За матеріалами СБУ до 6 років позбавлення волі засуджено самопроголошеного «міністра оборони» квазіутворення «Республіка Підкарпатська Русь».
Як встановили співробітники спецслужби, ним виявився 47-річний закарпатець, який у 2014 році виїхав до росії і розпочав активно агітувати за прийняття рішень, що несуть загрозу конституційному ладу і територіальній цілісності нашої країни.
Від імені командування «русинской народной армии», чоловік публічно звертався до мешканців Закарпаття із закликом до силового захоплення влади на Закарпатті та створення нового незаконного державного утворення «Республіка Підкарпатська Русь». У 2016 році чоловік публічно спалив Державний Прапор України, тим самим демонструючи явну неповагу до України.
Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області визнав зловмисника винним у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110  (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років із конфіскацією майна. 
Судовий розгляд здійснювався у порядку спеціального судового провадження, за відсутності обвинуваченого. Він переховується від суду на території російської федерації.
Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Закарпатській області за процесуального керівництва.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.