Закарпатський адвокат з банди Медведчука Олексій Фазекош буде "захищати" Пашу Мерседеса

Для росії питання збереження Києво-Печерської Лаври в якості свого основного центру впливу та осередку поширення ідей «русскогомиру» стає на перше місце.
Розуміючи, що результат військових дій на полі бою є очевидним і поразка кремля неминуча, російські спецслужби намагаються передбачити на далеку перспективу можливість свого реваншу в Україні і для цього їм потрібний плацдарм у вигляді Української православної церкви московського патріархату та її головного бастіону - Києво-Печерської Лаври.

І як росію без путіна, в колах УПЦ МП вже ніхто не може собі уявити Лавру без митрополита Павла (Лебідя), якого в народі називають «Паша Мерседес».

За останні 30 років він був незмінною фігурою в Лаврі, чимало російських делегацій на чолі з послами, політиками, церковними лідерами. Та що гріха таїти, більшість колишніх президентів України, політиків, міністрів, прокурорів та суддів бували в нього у гостях.

Тому, після його затримання правоохоронцями,питання ухилення ним від відповідальності за скоєні злочини стало для керівництва УПЦ номером один. По-перше, потрібно ж якось відбілити репутацію церкви, в якій Павло займає не останнє місце, а по-друге, представники митрополії розуміють, що черга може дійти й до них.
Днями стало відомо, що для захисту владики Павладо Києва їде один із найодіозніших адвокатів України голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош. Відомий він тим, що За свою адвокатську кар'єру Фазекош побував адвокатом у людей зрадника ілліківи, активістів медведчуківського «Українського вибору» та ін.

Та й захист представника московського патріархату, як і всього, що пов'язане з росією, для нього - діло святе і не нове.

Підтвердженням цьому є його цинічний виступ 4 травня цього року напередодні судового засіданнястосовно закарпатського сепаратиста і члена московського патріархату Дмитра Сидора. Людину, яка у 2008 році намагалася створити на Закарпатті сепаратистське утворення «Республіка підкарпатська Русь», а представників інших релігій та конфесій публічно принижує та обзиває, Олексій Фазекош назвав «патріотом України і Закарпаття».

Проте, для Олексія Фазекоша недостатньо просто захищати Павла в суді. 
Серед священників Мукачівської єпархії УПЦ шириться інформація, що для того аби підживити інформаційний фон надуманою проблемою утисків в Україні прихильників московського патріархату, і представити себе в якості нового борця з цією дискримінацією, Олексій Фазекош організує приїзд до Києво-Печерської Лаври із Закарпаття групизамовних журналістів та священників, які мають зняти черговий замовний репортаж про порушення прав УПЦ та взяти інтерв'ю у «найбільшого мученика сьогодення» митрополита Павла.

Що ж, успіхів їм і розуміння, що все в цьому світі рано чи пізно стає відомим. І тоді прийдеться якщо не перед судом, то точно перед своїми сусідами, що втратили на війні проти росіїнайдорожчих людей, виправдати свої дії на підтримку агресора. 


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.