В Ужгороді відбувся круглий стіл на тему «Вибори-2012: внутрішні та зовнішні чинники»(ФОТО)

У четвер, 14 червня, розпочав роботу круглий стіл експертів на тему «Вибори-2012: внутрішні та зовнішні чинники». У заході взяли участь очільник Закарпаття Олександр Ледида, його заступник Володимир Приходько, перший заступник голови облради Володимир Закурений, а також  Директор національного інституту стратегічних досліджень, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, член Конституційної Асамблеї при Президентові України Андрій Єрмолаєв та Директор Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді Світлана Мітряєва, експерти, науковці.

   Мета круглого столу – аналіз факторів виборчого процесу в Україні, регіональної специфіки проведення виборів в Закарпатті, а також науково-експертний дискурс щодо проведення легітимних та демократичних виборів до Верховної ради України.

   Вітаючи присутніх, керівник області запевнив:

   – Як представник влади можу пообіцяти максимальне сприяння у проведенні прозорих та демократичних виборів. Переконаний, Закарпаття має стати прикладом у проведенні чесних виборів,чого, власне, і чекає від нас європейська спільнота, - наголосив Олександр Ледида.

   – Вибори, безумовно, стануть своєрідним екзаменом для української влади, політиків, загалом суспільства. До цього процесу буде прикута увага світової спільноти. Тому особливо важливою є сьогодні якісна підготовка до виборчої кампанії, зокрема, і місцевої влади, - вважає Директор національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв.

   Під час круглого столу експерти обговорили чимало важливих питань:  дотримання виборчого законодавства, проблеми використання адмінресурсу, шляхи до порозуміння та конструктивної співпраці політичних опонентів тощо.

   До участі у заході запрошені науковці, аналітики Національного інституту стратегічних досліджень, депутати, представники органів державної влади і місцевого самоврядування, журналісти.


джерело:Прес-центр ОДА
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.