Кращі фільми про передвиборчі кампанії (ВІДЕО)

Напередодні парламентських виборів ми вирішили нагадати головні фільми про самий азартний вид політичної боротьби.

 

День виборів (2007)

 

Команда креативних радіо-журналістів відправляється в круїз по Волзі з нагоди підтримки і піару ними «технічного» кандидата у губернатори. Тонкий і не дуже гумор, легкий сюжет придає фільму родзинку.

 

Крутійство/Wag the Dog (1997)

 

Драма Барі Левінсона про необхідність відволікти уваги спільноти від сексуального скандалу у Білому Домі перед виборами Президента США. Команда професіоналів на чолі з радником президента (Роберт Де Ніро) придумовують терористів і героїв, будують цілий блокбастер із ніколи не існувавших подій – нажаль, жертвами їх маніпуляцій стають реальні люди.

 

На лінії вогню/In The Line Of Fire (1993)

 

Напружена драма з Клінтом Іствудом і Джоном Малковічем – детективний сюжет розвертається на фоні президентської передвиборчої кампанії в США. Більшість зйомок натовпу – реальні, взяті із хронік передвиборчої кампанії Біла Клінтона.

 

Наполеон Динаміт / Napoleon Dynamite (2004)

 

Неймовірно популярний у Штатах і не сильно відомий у нас фільм про школяра-заучку, який допомагає одному стати президентом школи, зайнявшись його передвиборчою кампанією. Ключовим моментом кампанії, звичайно, є танець головного героя в актовому залі під Canned Head групи Jamiroquai.

 

Харві Мілк / Milk (2008)

 

Шон Пенн грає першого американського політика нетрадиційної сексуальної орієнтації, у якого виходить вдало побудувати політичну кар'єру - втім, як тільки його боротьба за права геїв у політиці почала набирати обертів, Мілка застрелили. Гас Ван Сент зняв цей фільм у 30-річну річницю з дня вбивства. Шону Пенну дали Оскар.

 

Мама не горюй 2 (2005)

 

Комедія про вибори в приморському місті - на пост губернатора претендують кримінальний авторитет Турист і діючий прокурор міста. Московські політтехнологи, які прибувають в місто, щоб допомогти одній зі сторін, спочатку працюють згідно з планом, але все ламається, поки в місто не прибуває ... Морячок.

 

 

Людина року / Man of the Year (2006)

 

Одна з найкращих ролей чудового Робіна Уїльямса. Фільм про телеведучого, який, наважуючись самому балотуватися в президенти США, перетворює весь цей захід в немислимий фарс. Найдивовижніше, що виборцям це тільки подобається.

 

Вся королівська рать / All the King's Men (1949)

 

Чудовий фільм, що отримав відразу три премії Оскар, про історію політичної кар'єри людини з низів. У однойменного роману Роберта Пенна Уоррена є ще три екранізації, серед них - радянська, з Георгієм Жженова в головній ролі.

 

 

Березневі іди / The Ides of March (2011)

 

Головний герой фільму Джорджа Клуні Стівен Майєрс (Райан Гослінг) працює у передвиборчому штабі людини, в справу якого вірить, у нього є кохана дівчина, він щасливий людина, що відбулася. Все руйнується, коли дівчина повідомляє йому, що вагітна від того, на кого він працює. Де закінчується робота, де починається правда? Фільм задає питання, які до виборів мають мало відношення.

 

За матеріалами bigmir.net

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.