ENEMO буде спостерігати за виборами в Україні на більш ніж 600 виборчих дільницях

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) в день виборів до парламенту України 28 жовтня буде вести моніторинг на більш ніж 600 виборчих дільницях по всіх регіонах країни. 

Як повідомляється в поширеному прес-релізі організації, 25 жовтня в Україну прибули короткострокові спостерігачі ENEMO, вони будуть працювати в парі з довгостроковими спостерігачами, які на початку серпня почали роботу по всій Україні.

 

У день виборів у ENEMO буде 86 спостерігачів розділених на 43 команди короткострокових спостерігачів, які будуть моніторити відкриття виборчих дільниць, процедуру голосування на виборчих дільницях, ситуацію навколо виборчих дільниць і підрахунок голосів на окремих дільницях по всій Україні, що відповідає всім міжнародним стандартам з міжнародного спостереження за виборами.

 

Групи короткострокових спостерігачів ENEMO будуть працювати як мобільні групи, й ENEMO сподівається отримати інформацію з більш ніж 600 виборчих дільниць, розташованих по всіх регіонах України.

 

Крім того ENEMO спостерігачі стежитимуть за передачею протоколів дільничних комісій в окружні виборчі комісії й процесом підрахунку голосів в ОВК. ENEMO сконцентрує своє спостереження на оцінці роботи виборчих комісій (ДВК та ОВК), процедурі голосування, процесі підрахунку голосів та виявленні потенційних порушень протягом дня виборів.

 

ENEMO також закликає всіх учасників політичного процесу, в тому числі й виборців, утриматися від вчинення та / або участі в яких-небудь порушеннях в день виборів або після нього й дозволити українським виборцям вільно висловити свої політичні переконання.

 

ENEMO оприлюднить висновки за підсумками спостереження на прес-конференції в понеділок у в 15:30 в Києві. У день виборів ENEMO буде стежити за розвитком подій в реальному часі й за необхідності буде реагувати негайним випуском прес-релізів.

 

Місія CIS-EMO також має намір пильно відстежувати процес голосування вдома на парламентських виборах 28 жовтня, з урахуванням кількості випадків "масових захворювань українців".

 

"У нас є вже певна статистика з минулих виборів. Ми знаємо, скільки голосувало на дому, ніяких епідемій. Ми в МОЗ зверталися, нам не сказали, що наявні якісь епідемії в Україні. Тому ми, природно, будемо звертати пильну увагу до цього. Так само, як і до всього, що пов'язано з голосуванням поза ділянками ", - сказав директор місії CIS-EMO по спостереженню за парламентськими виборами в Україні Олексій Кочетков.

 

Раніше європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) висловила стурбованість відсутністю збалансованого представництва політпартій в окружних виборчкомах на виборах до Верховної Ради.

 

ua.korrespondent.net

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.