Експерти: явка виборців на Закарпатті не перевищить позначку у 60%

Якщо й прогнозована кількість виборців по області в експертів співпала, то найбільш і найменш активні округи різняться кардинально.

 

Так, кандидат соціологічних наук Федір Шандор вірить в Ужгород. «На мою думку, найвища явка виборців буде зафіксована на округу № 68 (Ужгород, Ужгородський р-н), усе через зручне розташування дільниць. Найнижча – округ № 73 (з центром у Виноградові). Загалом на кожному окрузі явка виборців перевищить позначку 50 %, середній показник по області буде коливатися в рамках 57%-60%. » - зазначив пан Шандор.

Протилежної думки політолог Віктор Пащенко і доктор історичних наук Сергій Федака.

« Я думаю, що явка буде така, як і завжди. Зазвичай менше голосує Ужгород, села – найбільше. Чесно кажучи, за цим важко прослідкувати. Думаю, що відсоток явки буде між 50-60%. По округам прогнозувати конкретну цифру важко, але вона буде приблизно однаковою на усіх. Зазначу, як правило, менше за всіх голосують мешканці обласного центру» - зазначив політолог Віктор Пащенко.

« Взагалі по області явка складе десь 55 %. Найнижчою – вона буде у великих міста, а отже й в окрузі № 68 (Ужгород, район). Найвища мабуть буде в окрузі № 73, ( з центром у Виноградові) » - поділився прогнозами Сергій Федака.


Джерело:mukachevo.net

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.