На Закарпатті працюють спостерегачі з Словаччини та росії (ФОТО)

Вони працюватимуть упродовж дня на виборчих дільницях обласного центру. Зранку, 28 жовтня, зі словацькими та російськими спостерігачами зустрівся голова Закарпатської обласної адміністрації Олександр Ледида. Керівник краю запевнив: обласна влада зацікавлена у проведенні чесних та прозорих виборів, отож сприятиме роботі всіх офіційних спостерігачів.

Делегація з восьми парламентарів Національної Ради Словацької Республіки, серед яких представники провладної та трьох опозиційних партій – є членами міжпарламентської дружби з Україною. Усі вони будуть офіційними спостерігачами від Словаччини – отримавши в окружній виборчій комісії посвідчення, працюватимуть на різних виборчих дільницях обласного центру. Також слідкуватимуть за ходом виборчого процесу на дільницях Ужгорода та району і троє представників Ханти-Мансійського округу – Югра.

Розпорядженням голови облдержадміністрації «Про сприяння офіційним спостерігачам від іноземних держав та міжнародних організацій у здійсненні ними повноважень на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року» утворено обласну тимчасову робочу групу, яка оперативно надає необхідну допомогу при зверненні до органу виконавчої влади спостерігачів або представників МЗС. Відповідні групи також працюють також у районах та містах обласного значеннях Закарпаття. Також для роботи офіційних спостерігачів виділено окреме приміщення в будівлі обласної адміністрації – тут є все необхідне для роботи.

Під час зустрічі із офіційними спостерігачами керівник краю розповів про особливості виборчого процесу Закарпаття:

- Всього в області 956 500 виборців, котрі голосуватимуть на 805-ти дільницях. До сьогоднішнього дня ми мали близько 65-ти заяв про порушення передвиборчої кампанії. Здебільшого, це були дрібні порушення, котрі ніяким чином не могли би вплинути на хід голосування чи результати виборів. Ми зацікавлені у тому, щоб вибори пройшли демократично та прозоро.

У свою чергу, голова групи міжпарламентської дружби з Україною, спостерігач зі Словацької Республіки Мікулаш Крайкович запевнив, що висновки офіційних спостерігачів будуть об’єктивними та незалежними.

- Сподіваємось, що Україна проведе вибори чесно, із дотриманням усіх європейських демократичних стандартів. Ми бачимо, що підготовка до виборів у вас пройшла успішно. Позитивним є те, що сьогодні будь-хто може спостерігати за ходом виборів за допомогою камер, що встановлені на кожній дільниці. Це унеможливить правопорушення. Тож, маю надію, що висновки міжнародних спостерігачів будуть втішними і для вас, і для нас, - наголосив Мікулаш Крайкович.

Протягом дня група спостерігачів перевірятиме роботу дільниць в Ужгороді та Ужгородському районі.

 

 


джерело:Прес-центр ОДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.