У Польщі, Німеччині та Болгарії вибори до ВР проходять кволо

Вибори до Верховної ради України у закордонних виборчих округах в Німеччині, Болгарії та Польщі проходять за низькою явкою виборців.

Зокрема, у Берліні наприклад, зранку явка виборців була мінімальною. Першими проголосували члени ДВК та дипломати.

 

У посольстві України в Берліні голосують українці, які постійно або тимчасово проживають у німецькій столиці, а також у землях Бранденбург, Саксонія, Саксонія-Ангальт, Тюрингія та Мекленбург-Передня Померанія. Ще чотири дільниці створено при українських дипмісіях у Бонні, Гамбурзі, Мюнхені та Франкфурті-на-Майні. Так, у Мюнхені, за словами Головка, сьогодні проголосував відомий боксер Володимир Кличко. Загалом до списків виборців у ФРН внесено близько 97,5 тис. громадян України.

 

У той же час у списках для голосування у столиці Болгарії Софії налічується 1830 громадян України. Вони живуть у Софії і Софійській області, а також у Благоєвградській, Великотирновській, Відинській, Врачанській, Габровській, Кирджалійській, Кюстенділській, Ловечській, Монтанській, Пазарджикській, Пернишській, Плевенській, Пловдивській, Смолянській, Старозагорській і Хасковській областях. Однак, українці не спішать проголосувати й тут.

 

У Варшаві - столиці Польщі - проголосувало трохи більше українців, ніж в інших закордонних округах. Всього у Польщі сьогодні відкрились чотири виборчих дільниці - у Варшаві, Гданську, Кракові та Любліні. До списку виборців в цій країні внесено близько 6,5 тис. українців.

 

Варто відзначити, що сьогодні у Болгарії та Польщі відзначили значне погіршення погодних умов. Вітер, шквали, дощ, а у сусідній Польщі і сніг з ожеледицею, можуть стати перепоною для голосування українців.

 

Джерело:УНН

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.