Спостерігачі з Ізраїля та США визнали вибори на Закарпатті демократичними

Вибори в регіоні пройшли демократично.

Офіційні спостерігачі від організації Міжнародний експертний центр виборчих систем Євген Мельцер з США та Володимир Бухін з Ізраїля задоволені тим, як пройшли вибори в нашому краї.

Про це вони повідомили сьогодні, 29 жовтня, в Ужгородському прес-клубі.

За їх словами, вибори пройшли доволі демократично. В області були створені всі умови для вільного волевиявлення. Загалом, в день виборів вони обїздили 13 дільниць. Спостерігачі звертали увагу на кількість бюлетенів, наявність відеокамери, влаштованої кабінки для голосування, наявність «виносних» урн, присутність спостерігачів. Були і присутні на відкритті дільниць.

Що стосується порушень, то, за словами спостерігачів, вони їх не знайшли. «Були зафіксовані окремі порушення, але системного характеру вони не несли», - зазначив Є. Мельцер.

Наприклад, за словами Володимира Бухіна, на одній з дільниць не було опалення, що не є нормально. А ось фактів підкупу, про які стільки говорили політичні сили, не виявили. «На жаль чи на щастя», - уточнив Євген Мельцер.

І пояснив: «Місцеві політичні організації знаходили такі факти, тому що вони - зацікавлені сторони. І вони знають ,де шукати. А ми вивчали ситуацію в загальному і висновок такий: вона досить благополучна».


Автор:Петро Минай

Джерело:karpatnews.in.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.