Опозиція заявила про початок безстрокової загальноукраїнської акції протесту

Опозиція налаштована на проведення безстрокової акції протесту під будівлею Центральної виборчої комісії на пл. Лесі Українки в Києві, незважаючи на рішення суду про заборону на проведення таких акцій до 12 листопада.

 

"У нас хочуть забрати 15-16 мандатів. Ми не просто висунули політичні вимоги, ми почали акцію протесту, це буде безстрокова акція протесту. Ми не тільки тут, у кабінетах будемо відстоювати результати, а й сподіваємося на підтримку суспільства. Причому це буде загальноукраїнська акція", - сказав журналістам лідер ВО Свобода Олег Тягнибок.

 

"Ми чекаємо рішення ЦВК. У тому випадку, якщо і надалі буде продовжуватися фальсифікація в стінах окружних виборчих комісій, якщо ЦВК не стане на бік закону, Конституції і на сторону народу - такі вибори не можна визнавати", - додав голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

 

У свою чергу, лідер партії УДАР Віталій Кличко зазначив, що опозиційні політичні сили звертають увагу Президента України, який є гарантом Конституції, на необхідність відреагувати на фальсифікації результатів виборів.

 

"Якщо не отримаємо реакції, ми будемо робити все, щоб призначати дострокові парламентські вибори, а в разі відсутності реакції Президента не відкидаємо дострокових президентських виборів", - зазначив він.

 

Лідери опозиції приєднаються до акції о 18:00.

 

Нагадаємо, коментуючи заяви міліції про те, що якщо акція не буде припинена, то правоохоронці вживатимуть заходів до її розгону, Яценюк заявив: "Нехай спробують спрямувати Беркут з кийками".


 

Джерело:УНІАН

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.