Свободівець пообіцяв "не вішати комуністів на деревах"

Кандидат у депутати від ВО Свобода Андрій Іллєнко в ефірі одного з телеканалів запевнив, що його політична сила не буде вішати комуністів на деревах.

 

На уточнююче запитання радника Президента України Ганни Герман, чи поділяє він гасло польських націоналістів про те, що на деревах замість листя будуть висіти комуністи, Іллєнко відповів: "Ми нікого не будемо вішати. Ми проведемо люстрацію і всіх комуністів, усіх співробітників КДБ, сексотів, всіх, хто нищив Україну, вони всі понесуть законну відповідальність. У формі дерев або не дерев - це визначить наш найгуманніший у світі суд".

 

Свободівець також зазначив, що представники політичної сили, яку він представляє, є антикомуністами.

 

"Ми антикомуністи, ми за заборону комуністичної партії, за заборону комуністичної ідеології, за те, щоб в Україні були подолані наслідки багаторічної окупації, геноциду української нації. Ми за те, щоб усі ті, хто до цього причетний, були покарані законним способом. Якщо ви хочете зараз від мене публічно почути заклики до насильства або порушення кримінального кодексу, то я розумію, що це потрібно для яскравих журналістських заголовків у новинах. Але я вже достатньо давно в політиці і знаю ці речі. Ми за те, щоб в Україні не було людей, які ненавидять Україну. Якщо хтось кричить: "Комуняку на гілляку" або щось інше, то я теж не буду бігати і говорити: "Не кричи цього. Жах!", - резюмував він.

 

Нагадаємо, представник ВО Свобода Андрій Іллєнко отримав перемогу на виборах в окрузі №215. Він отримав 33,14% (32 965) голосів, а його конкурент, секретар Київської міськради, самовисуванець Галина Герега - 32,95% (32 774).


Джерело:УНН

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.