Міліцію Вінниччини очолив закарпатець Віктор Русин

Начальник Департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ України генерал-лейтенант міліції Олексій Крикун представив особовому складу УМВС України у Вінницькій області новопризначеного керівника. Ним став генерал-майор міліції Віктор Русин, який до цього очолював УМВС України в Закарпатській області.

 

Наказом Міністра внутрішніх справ України на посаду начальника обласного Управління внутрішніх справ України у Вінницькій області призначено генерал-майора міліції Віктора Павловича Русина. Представляючи нового очільника міліції Вінниччини, Олексій Крикун зазначив, що генерал Русин має великий досвід практичної та управлінської діяльності в органах внутрішніх справ та побажав йому успіхів на новій посаді.

 

Олексій Крикун за дорученням Міністра внутрішніх справ оголосив наказ про нагородження попереднього очільника УМВС генерал-майора міліції Валерія Ноніка Відзнакою Міністра внутрішніх справ «Почесний працівник МВС України».

 

В свою чергу Віктор Русин висловив подяку за виявлену довіру та запевнив присутніх, що вінницька міліція під його керівництвом буде гідно виконувати поставлені Міністром внутрішніх справ та керівництвом держави завдання.

 

У представленні нового керівника УМВС взяли участь т.в.о. голови облдержадміністрації Іван Мовчан, вінницький міський голова Володимир Гройсман, керівники прокуратури, суду, СБУ, податкової інспекції.

Іван Мовчан привітав новопризначеного очільника вінницької міліції та побажав такої ж плідної роботи та взаємодії з органами влади, досягненої попередником Валерієм Ноніком, що мав заслужений авторитет та повагу серед особового складу.

 

Генерал-майор міліції Віктор Русин висловив надію на конструктивну співпрацю з керівництвом області та правоохоронними відомствами. Своїм підлеглим він побажав успіхів та оперативного везіння.

 

 

Рядки біографії

 

Русин Віктор Павлович народився 24 серпня 1962 року в місті Свалява Закарпатської області. На службі в органах внутрішніх - з 1983 року. Розпочинав свій трудовий шлях міліціонером взводу патрульно-постової служби, а згодом дільничним інспектором міліції відділу внутрішніх справ Ізюмського міськвиконкому Харківської області. З 1989 по 1990 роки - оперуповноважений карного розшуку ВВС Ізюмського міськрайвиконкому.

 

У 1993 році закінчив Українську академію внутрішніх справ за спеціальністю “правознавство”. Того ж року був призначений оперуповноваженим, а згодом і старшим оперуповноваженим з особливо важливих справ Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Закарпатській області.

 

У 1997 році Віктор Русин був призначений начальником Ужгородського відділу по боротьбі з організованою злочинністю УБОЗ УМВС України в Закарпатській області.

 

З травня 1999 р. був начальником відділу по боротьбі з міжнародними організованими злочинними угрупованнями (по обслуговуванню Закарпатської області) відділу по боротьбі з міжнародними організованими злочинними угрупованнями у прикордонних областях та Криму УБОЗ МВС України. З липня того ж року очолив перше відділення відділу по боротьбі з організованими злочинними угрупованнями у пріоритетних напрямках економіки управління по боротьбі з організованими злочинними угрупованнями ГУБОЗ МВС України.

 

З 2001 року В.Русин працював заступником начальника одного з відділів управління ГУБОЗ МВС України, а згодом очолив управління карного розшуку УМВС України в Закарпатській області.

 

У листопаді 2003 року Віктора Русина було призначено першим заступником начальника УМВС України в Закарпатській області.

 

З березня 2010 р. Віктор Русин очолив Управління Міністерства внутрішніх справ України в Закарпатській області. В серпні 2011 року полковнику міліції Русину Віктору Павловичу присвоєно спеціальне звання генерал-майора міліції.

 

Віктор Русин - Заслужений юрист України. Нагороджений відзнаками МВС України: “Хрест Слави”, “За доблесть і відвагу у службі карного розшуку”, нагрудним знаком “За відзнаку в службі” першого і другого ступенів, медаллю “За сумлінну службу” 1, 2 і 3 ступенів тощо.

 

16 листопада 2012 Наказом Міністра внутрішніх справ України Віктора Русина призначено на посаду начальника Управління Міністерства внутрішніх справ України у Вінницький області.

 

 

Джерело:СЗГ УМВС України у Вінницькій області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.