Янукович забракував придумані сином пільги для IT

Янукович забракував придумані сином пільги для ITПрезидент України Віктор Янукович наклав вето на закони 8267 та 9744, ініційовані Віктором Януковичем-молодшим, депутатом Верховної Ради України від Партії регіонів.

 

Президент України вважає, що введення в дію цих законів може призвести до зменшення надходжень до бюджетів та Пенсійного фонду, а також до створення умов для корупції. Він проти зниження ставки податку з доходів фізичних осіб для співробітників IT-компаній з 15% до 5%. А також проти фіксування бази для нарахування єдиного соціального внеску на рівні двох мінімальних зарплат (зараз це 2188 грн), у той час як усі інші сплачуватимуть 36,76% від фактично нарахованої зарплати (а не від розміру двох мінімальних зарплат). За розрахунками Президента України, Пенсійний фонд України через такий механізм втрачатиме 6 млрд.грн. на рік.

 

Мета прийняття цих законів полягала в наданні пільг для української ІТ-галузі з метою легалізації цього ринку (більша його частина знаходиться в тіні) та підвищенні інвестиційної привабливості. Україна є 5 за розміром в світі ринком офшорного програмування. В разі врахування зауважень президента, сенсу в прийнятті цих законів не буде, оскільки зауваження стосуються найважливіших норм, пов’язаних з оподаткуванням.

 

Докладніше ознайомитись із пропозиціями Президента України до законів можна тут і тут.



Джерело

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.