Рибак не виключає можливості проведення в Україні референдуму про статус російської мови

Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що питання статусу російської мови в Україні після широкої роз'яснювальної роботи може бути винесене на референдум, однак остаточне рішення прийме парламент.

 

"Можливо, доведеться поставити людям питання щодо російської мови, але приймати зміни до Конституції має Верховна Рада", - заявив Рибак.

 

В ефірі 5 каналу Рибак заявив, що це питання має бути ретельно вивчене фахівцями, у тому числі на рівні Конституційної асамблеї, він також вказав на необхідність беззаперечного виконання Конституції, яка визначає українську державною мовою.

 

Разом з тим, за словами Рибака, російська не є "мовою національних меншин", оскільки в Україні цією мовою спілкується майже половина населення країни.

 

"Сьогодні потрібно визначитися. Йдуть напрацювання Конституційної асамблеї", - сказав спікер парламенту. При цьому Рибак висловив думку, що будуть вноситися і пропозиції щодо мовного питання з урахуванням думки фахівців і представників громадськості.

 

Нагадаємо, що згідно з результатами дослідження, проведеного соціологічною групою Рейтинг, 51% респондентів не підтримують надання російській мові статусу державної.


Джерело: Інтерфакс-Україна

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.