Україна та Словаччина відновили застосування угоди про місцевий прикордонний рух

Україна та Словаччина відновили практичну реалізацію угоди про місцевий прикордонний рух. Про це повідомив заступник директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич, передає кореспондент УНН.

“МЗС високо оцінює та вітає рішення словацької сторони про відновлення з 2 січня 2013 року генеральним консульством Словаччини в Ужгороді прийому заяв громадян України – жителів прикордонної зони на оформлення дозволів на спрощений порядок перетину українсько-словацького кордону в рамках угоди про місцевий прикордонний рух”, - розповів В.Зварич.

Зокрема, він зазначив, що українці, які проживають на територіях визначених угодою, можуть безперервно перебувати в прикордонній зоні словацької республіки до 90 днів протягом кожних 180 днів.

“При цьому, розгляд заяв про видачу дозволів на місцевий прикордонний рух, а також їх оформлення здійснюється безоплатно. Термін оформлення дозволів не має перевищувати 30 днів”, - пояснив дипломат.

Окрім цього, за його словами, оформленню дозволів на місцевий прикордонний рух передуватиме збір біометричних даних, а саме фотографія власника та відбитки пальців обох рук.


Джерело:УНН

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.