Нову трансформаторну підстанцію запустили у Великих Лазах

395 будинків, в яких проживає 1300 мешканців села, матимуть надійне електропостачання. Виконували всі необхідні роботи працівники ПАТ «Закарпаттяобленерго». 2 місяці тому, до директора підприємства Василя Ковача за дорученням громади звернувся Лука Шпонтак, сільський голова Великих Лаз, що на Ужгородщині.

 

За словами Луки Васильовича, особливо вдячні за мешканці вулиць Жовтнева, Кільцева та Садова. Вони найбільше потерпали від низької напруги у мережі. Поруч з цими вулицями – 300 земельних ділянок. Їх господарі відтепер можуть спокійно проводити будівельні роботи, під’єднуватися до мережі і заселятися у нові помешкання.

Як розповів Василь Ковач, діюча до цих пір трансформаторна підстанція у Великих Лазах замінена у 2009 році. Однак споживання електроенергії населенням, не тільки у Великих Лазах, зростає з року в рік високими темпами. Велика кількість побутової та офісної техніки, у декого ще й електричне опалення стають неодмінними атрибутами нашого життя. От і в цьому випадку потреби села постійно зростали, адже населений пункт інтенсивно розбудовується, тож потужностей не вистачало і селяни мали незручності від перепадів та низької напруги. Саме тому було прийнято рішення побудувати ще одну підстанцію потужністю 250 кВА, яка розвантажить електромережу і буде подавати у будинки великолазівчан сталу напругу. Крім того, було побудовано 700 метрів 10-кіловольтної лінії. 

 

Джерело: http://karpatnews.in.ua

 


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.