Проблеми Закарпаття будуть вирішувати на державном рівні

 У вівторок, 5 лютого, очільник краю Олександр Ледида провів нараду щодо основних соціально-економічних проблем краю та способів їх вирішення. Разом з начальниками обласних управлінь визначалися з найактуальнішими проблемами кожної галузі, аби вже за тиждень порушити ці питання перед керівниками міністерств.

Серед обговореного, зокрема, - завершення будівництва житлового комплексу та об’єктів соцсфери у Тереблі, куди мають переїхати жителі небезпечних зон Солотвина. Питання перед профільними міністрами порушуватиметься у комплексі – разом з будівництвом підземних відділень алергологічних лікарень на території покладів солі у межах Тереблянського купола.

Ще одне актуальне питання, що потребує обов’язкової підтримки уряду, - фінансування комплексних робіт, передбачених Програмою протипаводкового захисту в басейні р. Тиса на 2006-2015 рр. Цьогоріч на реалізацію заходів вищезгаданої програми у спецфонді держбюджету закладено 35 млн. грн. Це значно менше, аніж потрібно. Тому до Мінфіну, Мінекономрозвитку та Мінрегіону будуть направлені відповідні звернення про виділення фінансування у повному обсязі.

Порушуватимуть на центральному рівні й проблему остаточного очищення області від забрудненого пестицидами ґрунту, більше 200 тонн якого досі зберігається на Хустщині. Аби повністю вирішити питання, необхідно близько 5 млн. грн.

– Усі ці важливі питання я порушуватиму особисто перед міністрами, - зазначив Олександр Ледида. – Тому прошу підготувати матеріали щодо суті проблем та їх вирішення, аби у максимально короткі терміни отримати підтримку щодо їх вирішення.

 

Прес-центр ОДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.