Олександр Ледида зустрівся з Артуром Горбенком

У четвер, 7 лютого, очільник краю Олександр Ледида зустрівся з начальником Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Артуром Горбенком, а також начальником Чопського прикордонного загону Романом Гоцьом.

Прикордонники розповіли: сьогодні їхня робота зосереджена на посиленні заходів протидії незаконній міграції та покращенні роботи пунктів пропуску. Щодо останнього, Артур Горбенко висловив думку про необхідність роботи над можливостями перенаправлення транспортних потоків. Адже нещодавня ситуація з чергами на КПП «Тиса» виникла, серед іншого, також через різке збільшення кількості мікроавтобусів:

– Намагатимемось чітко регламентувати перенаправлення потоків транспорту. Тут важлива співпраця з угорськими колегами – мова йде, зокрема, про розподіл машин у разі їх великої кількості на різні пункти пропуску. Не останню роль відіграє, безумовно, і співпраця з митниками.

Також Артур Горбенко повідомив, що вчора на КПП «Вилок» зафіксовано першу спробу незаконного перетину кордону в цьому році. Прикордонники затримали вісьмох громадян Афганістану – трьох чоловіків з жінками та дітьми. Якби нелегалам таки вдалося дістатися річки, то переходу через стрімку повноводну Тису вони, швидше за все, не пережили б. До речі, затримати незаконних мігрантів вдалося завдяки пильності місцевого мешканця – чоловік, помітивши групу підозрілих людей, повідомив охоронцям кордону.

Олександр Ледида відзначив: таких свідомих краян треба заохочувати, тому буде розглянуто питання щодо нагородження чоловіка.


Прес-центр ОДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.