Донецьк названо найнебезпечнішим містом для журналістів

"Репортери без кордонів" стурбовані побиттям фотографа tochka.net Віталія Лазебника.

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" констатує різке погіршення стану свободи слова в Україні.

 

"Відбулося дуже різке погіршення стану свободи слова", - сказала газеті "Україна молода" представниця організації Оксана Романюк.

 

Лише у червні "Репортери без кордонів" зафіксували 15 випадків нападів і тиску на журналістів. За весь 2011 рік таких випадків було зафіксовано 35.

 

З початку року, як зазначила Романюк, було побито вісьмох журналістів, зокрема фотографа tochka.net Віталія Лазебника.

 

У рейтингу найнебезпечніших міст для журналістів лідирує Донецьк, де в січні 2012 року побили трьох журналістів і блогера-правозахисника під час зйомок прострочених продуктів у супермаркеті "Сокіл" і ще трьох журналістів під час зйомок акції протесту. У червні журналіст Максим Касьянов зізнався в замаху на губернатора Донецької області.

 

У червні двічі були здійснені напади на журналістів із програми "Гроші" каналу "1+1".

 

Тривогу "Репортерів без кордонів" також викликала інформація про погодження програми на Першому національному телеканалі з офіційним позаштатним радником адміністрації президента, політтехнологом Ігорем Шуваловим.

 

Організація стурбована заявою міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про необхідність врегулювання доступу громадян до інтернету і заявою першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака про намір влади подавати судові позови за поширення необ'єктивної інформації про Євро-2012.

 

"Репортери без кордонів" очікують збільшення тиску на ЗМІ і зростання цензури перед виборами Верховної Ради.

 

Нагадаємо, що згідно зі звітом "Репортерів без кордонів", оприлюдненим у січні, Україна піднялася на 15 позицій з 131 на 116 місце в щорічному рейтингу свободи ЗМІ.

 

Джерело: tochka.net

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.