В Ужгороді стартував проект «Майстерня європейської політики»

В понеділок, 11 лютого, в генеральному консульстві Угорщини в Ужгороді стартував четвертий етап проекту «Майстерня європейської політики», який організував Інститут політичної освіти. На відкритті заходу побував і голова обласної ради Іван Балога. Вітали його учасників голова комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин та міжнародних зв’язків Валерій Пацкан, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаї та інші поважні гості.

 

Проект покликаний формувати нових лідерів українського суспільства, які сповідують європейські цінності, прагнуть європейських перетворень та реформ, представляють різні сфери діяльності та регіони нашої країни. Керівник Інституту політичної освіти Андрій Странніков відзначив, що однією з цілей проекту є підвищення суспільного впливу на державну політику для забезпечення ефективної реалізації курсу на інтеграцію до ЄС. Учасниками стали молоді люди з лідерськими досягненнями у сфері політичної діяльності, державної служби та бізнесу. Перші три етапи проекту відбулися минулоріч в Києві, Львові та Ірпені. Четвертий етап пройде цього тижня у формі навчального візиту до Угорщини та Словаччини, а стартував сьогодні в Ужгороді. Його учасники ознайомляться з діяльністю інституцій Євросоюзу, центральних та місцевих органів влади.

 

Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаї, відкриваючи захід відзначив, що країна, яку він представляє підтримує євроінтеграційні прагнення України, і всіляко цьому сприятиме. «Молодь – майбутнє нації, і приємно, що такі проекти реалізуються. Ми в свою чергу сприяємо налагодженню наших добросусідських відносин. Сподіваємося, що в майбутньому безвізовий режим з Україною дозволить ці контакти суттєво покращити» – зазначив пан Генеральний консул.

 

До учасників проекту звернувся і голова обласної ради Іван Балога.

 

«Цей проект європейського зразка і європейського спрямування. Я вітаю людей, які готові працювати для того, щоби наша країна долучилася до Європейського Союзу. Сьогодні завзяті та енергійні молоді лідери здатні доносити правду, і вони можуть зробити незворотнім шлях нашої країни до демократії. Це має стати об’єднавчою ідеєю для нашого суспільства», – резюмував Іван Балога.

 

Прес-служба облради

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.