Виноградівська райрада обговорювала подальшу долю району на 14 сесії

 12 лютого відбулося засідання чотирнадцятої сесії районної ради. Перед затвердженням порядку денного, голова ради Олег Любімов виніс на голосування депутатський запит Сільваші В.Й. щодо необхідності проведення капремонту адмінбудинку Сасівської сільради, який депутатами був підтриманий. Також головуючий зачитав відповіді райдержадміністрації на депутатські запити, підтримані на тринадцятій сесії, основна частина яких стосувалася внесення різних соціальних об’єктів до Програми економічного і соціального розвитку району на 2013 рік. До матеріалалів сесії додавався аналіз розгляду запитів, з якого простежувалась певна тенденційність райдержадміністрації по відношенню до одних депутатів, та лояльність – до інших. 

На розгляд депутатського корпусу було винесено 18 питань. При затвердженні порядку денного, за ініціативи голови районної ради, його доповнено питанням «Про ситуацію навколо комунального підприємства «РРВК «Новини Виноградівщини».

Приступивши до роботи, депутати заслухали звіти: - про виконання плану роботи районної ради за минулий рік, - постійної комісії з питань бюджету (голова Володимир Морека). Бюджетний регламент, який розглядався на минулій сесії, після доопрацювання депутатською робочою групою отримав назву «Про забезпечення попереднього вивчення депутатами районної ради проектів рішень про районних бюджет» та цього разу був затверджений. Відтак, сесія затвердила сім районних програм, основні з яких: Програма розвитку малого та середнього підприємництва та Програма економічного і соціального розвитку району на 2013 рік.

Розглянувши внесення змін до Програми формування позитивного інвестиційного іміджу району, окремі депутати запропонували доповнити заходи Програми таким чином, щоб, окрім райдержадміністрації, районна та місцеві ради теж мали право на оплату прийому закордонних делегацій. Однак, така пропозиція не набрала більшості голосів, таким чином, проект рішення в цілому не затверджений.

Не надали депутати дозвіл ВЗКП «Земля» на продаж автомобіля, виручені кошти з якого планувалось направити на погашення заборгованості працівникам. Не погоджено також передачу приміщення в орендне користування, яке бувший керівник КП «Новини Виноградівщини» надав без погодження районною радою. Додатки до районних програм затверджені лише частково. Інші чотири майнові питання були підтримані.

Далі голова районної ради Олег Любімов розповів про ситуацію навколо КП «Новини Виноградівщини», бувший керівник якого – Василь Кіш, після закінчення терміну дії контракту, продовжує виходити на роботу, не звільняє робочий кабінет та не передає робочу документацію. В колективі створився нездоровий мікроклімат. Ще більше нагнітає обстановку районна державна адміністрація, яка без законних підстав всіляко підтримує людину, що на даний час не має відношення до комунального підприємства. Більше того, голова районної адміністрації Тетяна Граб чинить прямий тиск на працівників, викликаючи до свого кабінету та спонукаючи писати всілякі заяви. Основні тези виступу Олега Любімова: голова районної ради лише виконав рішення сесії, яким його уповноважено укласти з В.Кішом контракт терміном на три роки, після закінчення якого В.Кіш перестав бути керівником. Жодного політичного підтексту в цьому рішенні немає. Введення у співзасновники комунального підприємства райдержадміністрації було політичним рішенням. Районна рада подавала до співзасновника на погодження три кандидатури для призначення виконуючого обов’язки керівника, однак райдержадміністрація бачить там лише В.Кіша.

Тут потрібно відмітити виступ в.о. голови райдержадміністрації Михайла Русанюка, який офіційно заявив, що адміністрація надалі визнає Василя Кіша керівником. Член фракції партії регіонів Микола Гріга пішов ще далі - легко маніпулюючи різними законами, він закликав В.Кіша надалі спокійно підписувати документи підприємства. (Напевно, редактор виявився справжнім «рупором» партії регіонів на виборах до Верховної Ради, що вона не хоче його втрачати в переддень проміжних виборів до обласної ради. А можливо, там приховані інші аспекти діяльності цього «керівника»).

Для вирішення ситуації, що склалася, голова районної ради запропонував сесії створити тимчасову контрольну комісію з числа депутатів для проведення фінансово-господарської діяльності підприємства. Фракція партії регіонів запропонувала призначити В.Кіша на посаду в.о. керівника, тому О.Любімов, дотримуючись демократичних принципів, поставив пропозицію на голосування, яка не набрала більшості голосів. Однак, пропозиція головуючого була підтримана депутатами. Таким чином, контрольна комісія з представників різних фракцій перевірить фінансово-господарську діяльність КП «РРВК «Новини Виноградівщини».

 

Виноградівська райрада

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.