У центрі Києва протестують проти гомофобії і російської мови

Біля будівлі комітетів Верховної Ради України тривають дві акції протесту - проти гомофобії і проти надання статусу державної російській мові.

Близько 20 осіб беруть участь в акції протесту проти гомофобії. Вони тримають прапор руху гомосексуалістів, а також плакат Стоп дискримінації!, скандують Гомофобію - геть!.

Мітинг на підтримку української мови та проти надання статусу державної російській налічує близько 150 учасників. Вони гримають у порожні відра і дудять.

У руках пікетників - державні прапори України, плакати Збережемо мову і підемо додому, Немає розколу України, Зупинимо мовний закон, У мене немає грошей на двомовність, 17 млн коштує двомовність. Активісти одягнені у футболки з написом Ні розколу України.

Правопорядок під час акцій охороняють правоохоронці. Крім того, кордон з представників силовиків встановлений між учасниками двох пікетів.

Як повідомлялося, Партія регіонів наполягає на тому, щоб в Україні було дві державні мови. "Під час роботи Конституційної асамблеї ми будемо домагатися того, щоб в нову Конституцію увійшла норма про те, що в Україні буде дві державні мови - українська і російська", - заявив регіонал Вадим Колесніченко.

Джерело: ua.korrespondent.net

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.