В Пітері комуністи брали "Зимовий палац", а в Ужгороді - УжНУ

З Федором Ващуком, ректором УжНУ, доктором технічних наук, професором зустрілися Валентин Матвеєв, заступник голови фракції Комуністичної партії України та Володимир Алексій, перший секретар Закарпатського обкому КПУ.

Як відомо, два представники фракції Компартії входять у комітет з освіти Верховної Ради України і один з них є заступником голови цього комітету, тому природно, що під час зустрічі говорили про досягнення, напрацювання УжНУ, а також про нові законопроекти, що стосуються вищої освіти.

«Сьогодні УжНУ навчає 17 тисяч студентів і має три тисячі працівників. Це найбільша установа в Закарпатській області, яка має 54 будівлі в місті Ужгороді. В університеті є 16 факультетів, три навчальні інститути. Після приєднання ЗакДУ буде 20 факультетів і 4 навчальні інститути. 10 тисяч студентів сьогодні навчаються на денній формі. Серед фундаментальних факультетів - фізичний, хімічний, біологічний, математичний, філологічний, історичний. Серед популярних економічний, міжнародні відносини, юридичний, туризм», - розповів народним депутатам Федір Ващук.

Валентин Матвеєв зауважив, що керувати таким освітнім осередком непросто. Народні депутати також розповіли про впровадження проекту про вищу освіту. Усі три законопроекти скеровані до профільного комітету. Тривають протистояння між політичними силами, які підготували документи, оскільки кожна партія намагається зайняти певну нішу і певним чином вплинути на остаточне прийняття.

Поки у Верховній Раді вирішують, який законопроект кращий, в УжНУ триває робота з розширення науково-матеріальної бази за рахунок створення комплексів між університетом та коледжем. У вишу достатньо передумов для здійснення цих планів. До того ж, це покращить освітньо-науковий рівень краю. Після закінчення коледжу студенти продовжуватимуть навчання в університеті. Відтак, з-поміж найближчих планів – відкриття при УжНУ навчально-наукового комплексу з Берегівським медучилищем.

 

Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.