Екс-шеф міліції Закарпаття розгортає боротьбу з пропагандою нацизма

– В Україні, яка чи не найбільше постраждала від другої світової війни, пережила фашистську окупацію й трагедію в Бабиному Яру в різних торгівельних мережах та Інтернет-магазинах безперешкодно продається продукція з фашистською символікою, – заявляє народний депутат Геннадій Москаль. – У багатьох європейських країнах за таке передбачено кримінальну відповідальність.

Я особисто завітав до магазину «ВоєнторгДіСі» в Києві на проспекті Возз’єднання,1 і, щоб не бути голослівним, придбав ось такі сувеніри вартістю 350 грн.

Зі зразками іншої продукції можна ознайомитися за гіперпосиланням:

http://voentorg.org/ru/products/details/2343/index.html

http://voentorg.org/ru/products/details/2279/index.html

http://voentorg.org/ru/products/details/2384/index.html

Мною розроблено законопроект про заборону на законодавчому рівні використання фашистської символіки, заборону виготовлення, розповсюдження або збут друкованих, аудіо, аудіовізуальних та інших матеріалів, авторами яких є особи, засуджені у відповідності з міжнародно-правовими актами за злочини проти миру і людства, в тому числі керівники націонал-соціалістської робочої партії Німеччини та фашистських партій Італії.

Пропоную доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення такими статтями:

Стаття 173-3. Використання фашистської символіки

Використання перед зборами, мітингами, походами, демонстраціями або в громадських місцях напоказ свастики, знаків СС, а також продаж продукції із зображенням свастики, знаків СС

тягне за собою накладання штрафу від двадцяти до тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, -

тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, а в разі, якщо за обставинами справи, з урахуванням особи порушника, застосування цих заходів буде визнано недостатнім, – адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Стаття 173-4. Виготовлення, розповсюдження або збут заборонених друкованих, аудіо та аудіовізуальних та інших матеріалів

Виготовлення, розповсюдження або збут друкованих, аудіо та аудіовізуальних та інших матеріалів, авторами яких є особи, засуджені у відповідності з міжнародно-правовими актами за злочин проти миру і людства, в тому числі, праці керівників націонал-соціалістської робочої партії Німеччини та фашистських партій Італії, -

тягне за собою накладання штрафу від тридцяти до п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку і конфіскацію всього тиражу друкованої, аудіо, аудіовізуальної та іншої продукції.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, -

тягнуть за собою накладання штрафу від п'ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, а в разі, якщо за обставинами справи, з урахуванням особи порушника, застосування цих заходів буде визнано недостатнім, – адміністративний арешт на строк до 15 діб і конфіскацію всього тиражу друкованої, аудіо, аудіовізуальної та іншої продукції.


Офіційний сайт Геннадія Москаля

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.