Іван Бушко прокоментував факт побиття туристів в обласному центрі Закарпаття

Прикро вразило повідомлення про хуліганський напад 16 березня на угорських туристів в Ужгороді, коли невідомі молодики ображали громадян Угорщини, обзиваючи їх та зриваючи з їхнього одягу символи національного свята.

Як відомо, саме в дні, коли стався цей інцидент, в Закарпатті відзначалася чергова річниця Карпатської України, а етнічні угорці вшановували героїв національно-визвольної революції 1848-1849 років. В основі обох цих свят лежить справедливе прагнення народу до свободи.

 

Не слід забувати, що Угорщина була однією з перших держав, яка визнала незалежну Україну. А закарпатські русини-українці та місцеві угорці вже тисячу років проживають на одній землі, наші пращури пліч-о-пліч збройно виступали проти завойовників. Тому набута продовж віків інтернаціональна дружба, толерантність і мирне співіснування народів є одним із найбільших надбань Закарпаття, ми будемо свято берегти і нікому не дамо його порушити.

Впевнений, що правоохоронні органи проведуть ретельну перевірку ганебного нападу в Ужгороді і буде зроблено все необхідне, аби всі іноземні й вітчизняні туристи вільно почувалися і отримували справжнє задоволення від відвідин нашого мальовничого Закарпаття.

 

Іван Бушко, народний депутат України

Новини Виноградівщини

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.