Іван Качур контролює хід реформ на Закарпатті

У п’ятницю, 22 березня під головуванням заступника керівника краю Івана Качура відбулося засідання робочої групи «Реформа гуманітарної сфери» обласного комітету з економічних реформ.

Зокрема, під час засідання йшлося про реорганізацію системи надання первинної медичної допомоги та ситуацію із облаштування у районах області Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Нині в краї вже створено 12 Центрів ПМСД, що складає 80% від регіонального плану. Та залишається сьогодні не до кінця вирішеним питання оснащення необхідним медичним обладнанням закладів, що надають первинну медико-санітарну допомогу.

- Первинна ланка медицини має бути оснащеною всім необхідним, - наголосив Іван Качур. – Люди, занедужавши, в першу чергу прийдуть саме до амбулаторій - тому вже тут має бути поставлений правильний діагноз. Крім того, своєчасне попередження хвороби, профілактика – це і є запорукою здоров’я краян.

Особливу увагу присутніх заступник очільника краю звернув на необхідність проведення регулярних тренінгів та навчань для медичних працівників первинної ланки, задля підвищення рівня їх кваліфікації, впровадження новітніх методів.

Також на засіданні було обговорено питання модернізації мережі навчальних закладів області. Зокрема мова йшла про розширення можливостей дошкільної та позашкільної освіти, ефективне використання потужностей загальноосвітньої освіти та реформування професійно-технічної освіти.

Так, сьогодні в області функціонують 557 дошкільних навчальних закладів, що на 25 закладів більше у порівнянні з 2009 роком. У закладах виховується близько 45 тисяч дітей. З метою розширення мережі дошкільних навчальних закладів в області у 2013 році заплановано відновити роботу трьох ДНЗ у Виноградівському районі, додатково відкрити 77 груп у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, реорганізувати 16 загальноосвітніх шкіл у НВК.

Крім того, відповідно до попиту та пропозицій кваліфікованої робочої сили на регіональному ринку праці, серйозних реформувань потребує мережа професійно-технічних закладів краю. Зокрема, мова йде про створення ефективно діючої мережі закладів, скорочення термінів навчання підготовки робітників і оновлення переліку робітничих професій відповідно до вимог регіонального ринку праці.

За підсумками засідання керівником робочої групи було дано відповідні доручення щодо перспектив вирішення порушених питань.

 

Прес-центр ОДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.