Ігор Свищо відвідав із офіційним робочим візитом Тячівський район (ФОТО)

У вівторок, 2 квітня, в. о. голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ігор Свищо відвідав із офіційним робочим візитом Тячівський район. Побував посадовець у Тереблі, Тересві та Солотвині.

У Солотвині Ігор Йосипович відвідав одразу кілька важливих об’єктів. Найперше заступник керівника краю побував на ДП «Солотвинський солерудник», також оглянув карстові провалля та прогнозовані зони можливої деформації поверхні землі. Окрім того, Ігор Свищо ознайомився із будівництвом нового водопроводу – особливо важливого проекту для Солотвина.

Розпочали роботи по зведенню нової системи водопостачання та лінії електропостачання у 2011 році. Тоді проблема полягала у тому, що старі системи знаходилися у зоні просідання земної поверхні. Тому і було прийнято рішення зводити нові комунікації. Тоді, у 2011-му, завдяки фінансуванню із бюджетів різних рівнів, вдалося звести майже 5 км водопровідних мереж та повністю завершити роботи по перенесенню електромереж. Майже всі будинки жителівселища підключили вже до нових комунікацій і це дало змогу втричі зменшити втрати питної води. Однак на 100% роботи завершити так і не вдалося.

- Для остаточного завершення цих робіт селищу потрібно ще близько 800 тисяч гривень. Це сума чимала і зрозуміло, що самотужки Солотвино не впорається із подібним завданням. Тому я клопотатиму про те, щоб до цьогорічного обласного бюджету були внесені відповідні зміни і солотвинці уже цього року отримали добудовану сучасну систему водопостачання. Питання це нагальне і зволікати із його вирішенням не можна у жодному разі, - запевнив Ігор Свищо.

Побував посадовець і у двох дошкільних навчальних закладах (у Тересві та Вонігові), а також у новозбудованому мікрорайоні у селі Теребля. Наразі об’єкт завершений на 85%. Уже цього року житловий масив планують добудувати та здати в експлуатацію.

 

 

 

 

Прес-центр ОДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.