Закарпаття підтримує Євроінтеграційні процеси в Україні

У вівторок, 16 квітня, голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся із послами держав Вишеградської четвірки - Надзвичайним і Повноважним Послом Угорської Республіки в Україні Міхаєм Баєром, Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіном, Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Іваном Почухом та тимчасово повіреним у справах Посольства Словацької Республіки в Україні Мареком Шафіном.

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про розбудову контрольно-пропускних пунктів між Закарпаттям і сусідніми європейськими країнами та шляхи євроінтеграції України.

- Закарпатська область межує з трьома із чотирьох країн Вишеградської четвірки. Ми, як ніхто, зацікавленні у співпраці щодо входження у європейський простір як у економічному, так і в соціальному плані. Цьому сприяють і вже налагоджені транскордонні зв’язки, і наше геополітичне розташування, - наголосив Олександр Ледида.

- Враховуючи те, що цього року Польща та Угорщина головують у Вишеградскій четвірці, то вони можуть використати цей інструмент для розширення кола країн-симпатиків інтеграції України до ЄС, - зазначила директор регіонального філіалу Національного іституту стратегічних досліджень при Президентові України Світлана Мітряєва. Вона також вручила Послам країн Вишеградської четвірки підбірку останніх публікацій, виданих Національним інститутом стратегічних досліджень зпитань Національного конвенту України щодо ЄС.

- Бачимо і цінуємо прагнення України до європейської інтеграції. Сподіваюся, цей візит стане ще одним вагомим кроком до тісних стосунків як двосторонніх з кожною із країн, так і зв’язків України та держав Вишеградської групи, - зауважив Генрик Літвін, Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Польща в Україні. – Цей візит є дружнім жестом Україні та, в першу чергу, Закарпаттю.

 

Довідково: Вишеградська група (Вишеградська четвірка) — об’єднання чотирьох центральноєвропейських країн: Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини, що було утворено 15 лютого 1991 p. З того часу основним пріоритетом для роботи Вишеградської групи була названа інтеграція до євроатлантичних структур. Усі члени Вишеградської четвірки стали членами Європейського Союзу 1 травня 2004 року. Сьогодні діяльність Вишеградської четвірки спрямована на заохочення оптимального співробітництва з усіма країнами, зокрема, і з Україною. Як зазначають посли угрупування головним інтересом їх роботи є демократичний розвиток в усіх частинах Європи.

Джерело:Закарпатська ОДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.