Олександр Ледида доповів Президенту про роботу прикордонних пунктів пропуску та ситуацію з паводком

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида доповів Президенту України Віктору Януковичу про роботу прикордонних пунктів пропуску, ситуацію з паводком та проведенням в області весняно-польових робіт.

Під час розмови Глава держави особливу увагу приділив питанню роботи прикордонних пунктів пропуску, зокрема швидкості проходження через кордон. За словами голови Закарпатської ОДА, черги зараз є лише у піковий час. «На нашій стороні прикордонники, митники оформляють машину до 3,5 хвилин, а європейські - Угорщина, Румунія, Словаччина - до 10 хвилин», - зазначив він.

О.Ледида також доповів Главі держави про реалізацію в області програми з переходу на альтернативні джерела енергії та індивідуальні системи опалення для економії газу. Ці заходи дозволять заощаджувати 32-34% палива, зазначив він. Загалом, за словами голови ОДА, за результатами першого кварталу зростання ВВП області становило 1,8%. «Збільшується кількість робочих місць, відкриваються нові підприємства», - наголосив О.Ледида.

Голова Закарпатської ОДА повідомив, що паводок в області минув фактично без збитків, крім підтоплень окремих сільських територій, пов’язаних з меліоративними каналами. За його словами, у горах ще залишилося багато снігу, утім, згідно з прогнозами Гідрометцентру, значної повені не очікується. «Річки повинні забезпечити нормальний пропуск паводку», - зазначив він.

Через природні умови цього року польові роботи в області розпочинаються зі значним запізненням, повідомив голова ОДА. За його словами, найближчими днями температура грунту та погода дозволять розпочати весняно-польові роботи.

 

Прес-служба Президента України

Віктора Януковича

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.