Поради експертів: Перша допомога для вашого улюбленця

 

Для звірят-друзів виїзд за місто це просто свято. Немає нічого корисніше свіжого повітря, купань і тривалих прогулянок. Щоб ніякі неприємності не затьмарювали канікул вашого улюбленця, підготуйте ветеринарну аптечку.

Але перше про що, ви повинні подумати перед поїздкою, це щеплення - всі тварини, виїжджають за місто, повинні бути щеплені. Ось наприклад, кішці, при поїздці на дачу, необхідно зробити щеплення не тільки від вірусних хвороб і сказу, але і від лишаю, яким вона може легко заразитися від сільських побратимів. І не забудьте про те, що за два тижні перед вакцинацією необхідно проганяти глистів. Для кішок або невеликих собак радимо антигельмінтну суспензію «Празицид», а для великих собак хороший засіб від глистів - таблетки «Прател».

Якщо Ваш вихованець погано переносить дорогу, вам знадобиться заспокійливий засіб.  У дачну аптечку для Вашого вихованця Вам потрібно зібрати кілька препаратів. По-перше, запасіться інсектоакарицидними  засобами, засобами від бліх і кліщів. Це дуже важливо, адже укуси кліщів для тварин смертельно небезпечні. Рекомендуємо, краплі на загривок і спрей «Барс», недорогі і дуже надійні засоби. Для тривалого захисту радимо використовувати краплі. Наносити їх досить просто - розсуньте шерсть на загривку і видавіть вміст піпетки на шкіру. Важливо простежити, щоб краплі потрапили саме на шкіру, а не на шерсть. Пам'ятайте, що собаку або кішку можна мити з шампунем за три дні до і три дні після обробки краплями, щоб не змити жировий шар епідермісу, в якому і розчиняється діюча речовина інсектоакарицидних крапель. Надалі миття без шампуню або купання у водоймі не послабить захисну дію крапель. Ці краплі надійно захищають собаку і кішку від нападу кліщів протягом місяця, а від бліх - два місяці. Рекомендую використовувати спрей для додаткового захисту, наприклад, іноді бризкати собаці на лапи. Хоча краплі з шкіри без шампуню не змиваються, але трохи спрею на лапах Вашої собаки не дозволять кліщам навіть наблизитися до Ввашого улюбленця.

Наступний засіб у Вашій аптечці це - антисептик. Улітку тварини часто раняться: ріжуть лапи осколками скла, скошена трава травмує шкіру низькорослим собакам, собаку може вкусити комаха, ну і нарешті, бійки з сусідськими собаками і кішками в селі, може бути теж не виключення. Для обробки ран та запобігання зараження  рекомендуємо придбати антисептик «Чемі спрей», він випускається у формі спрею в плоскому металічному флакончику, так що його навіть зручно носити з собою. «Чемі спрей» містить ранозагоювальні компоненти, тому будь-яка рана, якщо її обробити цим препаратом, заживе дуже швидко. Третій компонент Вашої ветеринарної аптечки - це краплі для щоденного догляду за очима. У літню пору очі тварин схильні безлічі небезпек, які можуть викликати запалення очей. А запобігти набагато легше, ніж лікувати, це всі знають. Пилок рослин, скошена трава, брудна вода у водоймах, вуличний пил, рибальські гачки можуть нанести травму і занести інфекції. Тому у Вашій ветеринарній аптечці обов'язково повинні бути очні краплі для тварин. Чайна заварка, настої трав та інші народні засоби для тварин категорично не підходять. Це особливо актуально зараз, влітку. Так що у Вашій дачній аптечці ці краплі повинні бути обов'язково!

На дачі, звичайно, маса різних справ, але якщо, у Вас знайдеться хвилинка перевірити чи чисті вихованців вуха. Ви напевно знаєте, що лікувати отити довго і складно, тому просто стежте, щоб при купанні у вуха не потрапляла вода, щоб Ваш вихованець не спав на протязі і регулярно очищайте вуха. Радимо  лосьйон для чищення вух «Отомін», це дуже хороший засіб для профілактики захворювань.

Не забудьте, також, якийсь антигістамінний засіб, наприклад, «Стоп зуд». У тварин часто буває алергія на траву або на укуси комах. Якщо подразнення на шкірі дуже сильне, тому, помийте Вашого вихованця спеціальним лікувальним шампунем.

Ну і звичайно, не завадить у вашій ветеринарній аптечці і звичайне активоване вугілля, це на випадок отруєнь.

Наразі, це основні поради, які можна рекомендувати, в разі виникнення інших проблем, звертайтеся до нас за контактною інформацією:

Ветеринарна аптека – м.Ужгород, вул. Підгірна 21/1, тел.: 0669492139,0682288552.

Ветеринарна аптека - м.Ужгород, вул. Мукачівська 13, тел.: 0669492139,0667771094.

Зоокрамниця - м.Ужгород, вул. Фединця, 21/1, тел.: 0669492139,0661751729.

 

Поради надавали спеціалісти мережі ветеринарних аптек "ЛЕВ"

Редактор рубрики "Поради експертів" - Василь Чундак

"Анонс Закарпаття"

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.