Порада експертів: Як захиститись від спаму

 Спам – це непрошений гість вашої поштової скриньки. Це масове розсилання електронних листів, які ви не просили. Це такий собі аналог паперової реклами, що засмічує ваші звичайні поштові скриньки. Найчастіше спам використовують для реклами послуг чи товарів, але неодноразові і випадки розповсюдження таким чином вірусів та проведення фішингових атак.

 

 

 

Як захиститись від спаму ми вияснили у технічних спеціалістів, якими стали працівники ІТЦ УжНУ. Вони надали декілька порад, щоб звести кількість спамових листів до мінімуму.

 

1. Користуйтесь декількома електронними скриньками: однією для особистої переписки і ще як мінімум однією для реєстрації у соціальних мережах, форумах та інших ресурсах мережі інтернет.

 

2. Для особистої переписки ми рекомендуємо підбирати незвичні адреси, назви яких буде важко вгадати, адже спамери будують свої бази даних на можливих адресах, що складають імена, слова та числа.

 

3. На загальнодоступних ресурсах частково змінюйте свою електронну адресу. Якщо на неї починає приходити листи зі спамом - змініть адресу на нову.

 

4. Ні в якому разі не відповідайте на повідомлення зі спамом. Адже спамери слідкують за відповідями на їх листи, щоб в подальшому виявити дійсні активні електронні скриньки. Відповівши бодай один раз на спам-лист ви збільшуєте ризик отримання спаму на вашу адресу.

 

5. Також не рекомендуємо переходити по лінкам, які так би мовити пропонують "відписатись від отримання розсилки". Адже таким чином ви підтверджуєте, що ваша адреса дійсна і ви активно її використовуєте. Таким чином спамери і надалі будуть включати її у свої бази для розсилання.

 

6. Ніколи не публікуйте свою електронну адресу на загальнодоступних ресурсах у відкритому виді. Якщо вам все-ж таки доведеться це робити, то постарайтесь писати адресу так, щоб автоматичні системи сканування не змогли ідентифікувати її як адресу пошти. Наприклад, замість vasya@pochta.com використовуйте vasya-песик-pochta-крапка-com та інші.

 

7. Важливо, щоб версія вашого інтернет-браузеру була самої останньої версії з усіма оновленнями щодо безпеки.

 

8. Використовуйте на компютері програми антиспаму і старайтесь реєструвати поштові скриньки на тих ресурсах, де присутній захист від спаму, наприклад Gmail.

 

поради надавали спеціалісти ІТЦ УжнУ

дізнавався про хитрощі боротьби зі спамом Василь Чундак,

редактор рубрики "Поради експертів"

"Анонс Закарпаття", anons.uz.ua

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.