Як оригінально подати до столу червону ікру ?

Червона, а точніше лососева, ікра для кого-то вважається стравою повсякденним, для кого-то - делікатесом до свята. Є й такі, хто навіть запах її не переносить. Сьогодні не про них. Звичайні бутерброди з червоною ікрою або ікра на половинці крутого яйця - традиційні закуски. Тут ніяких особливих секретів немає.

Я б хотіла поділитися з вами своїми знахідками в питанні подачі ікри.Кілька років тому шеф-кухар одного з наших ресторанів і за сумісництвом моя приятелька "подарувала" мені цей рецепт.

На круглої тарілочці, прикрашеної листям салату, по колу викладаються рівні чіпси "Прінглс". На кожну чіпсіну кладеться ложечка червоної ікри, трояндочка з олії і стеблинка петрушки. Дуже красиво виглядає. Смачно. Єдиний мінус - ці чіпси потрібно подавати відразу ж. Трохи полежать і втрачається хрусткость самих чіпсів. Ікра їх просочує.

На недавній сімейне свято я готувала закусочні млинці з червоною ікрою та червоною рибою. На них можна подавати все що завгодно.

Для 1 порції:

7 г свіжих дріжджів або 1 чайна ложка сухих;

2/3 склянки молока;

2 ч ложки цукру;

2 яйця, відділити жовтки від білків;

1 чашка звичайної борошна;

3 ст. ложки вершкового масла, розтопити;

олія для смаження.

Приготування:

Дріжджі розчинити в теплому молоці, додати цукор, борошно та жовтки, розмішати . Залишити на півгодини підходити в теплому місці. Збити білки з дрібкою солі до м'яких піків. У тісто, яке до цього моменту вже все пішло бульбашками, додати остигнуло вершкове масло і обережно ввести збиті білки. Смажити на сковороді, злегка змазавши її рослинним маслом хвилини по два з кожного боку.

Дуже ніжними виходять млинці. Тісто таке тягуче. Еластичне. На остиглі млинці покласти по ложечці ікри або по шматочку рибки, і трохи вершкового масла. Нямка!

 

Наступний спосіб подачі - на шматочку огірка. Відберіть найменші, ніжні огірочки. Відрізаєте половинку свіжого огірка, зрізає плодоніжку. Наріжте кожен огірочок на короткі шматочки, а кожен шматочок навпіл уздовж - не до кінця. Огірок як би розрізаєте вздовж, тільки верхня частина повинна бути трохи тонший нижній. Ось цю-то верхню частину і потрібно прикріпити зубочисткою - зробити вітрило. А в відкрилася в середині огірка місце покласти ложечку ікри. Такий зелено-червоний кораблик вийде.

На Новий рік готувала салат. Всі мої назвали його "Життя вдалося". Сам салат може бути будь-який рибний. А прикраса - червона і чорна ікра. Цей салат на одному з форумів зайняв перше місце за прикраси. А мій італійський зять, побачивши це фото, попросив негайно створити йому таке диво. Хоча риб'ячу ікру не шанує.

 

смачних і гарних вам столів!


Автор: Жанна Магіня

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.