Цілющі властивості меду і його користь здоров'ю

На всій земній кулі не знайдеться людини, яка б не знала про цілющі властивості меду і його користь здоров'ю. Ніхто точно не може сказати коли з'явився цей цінний продукт. Але згадки про нього зустрічаються дуже давно.

 

При розкопках єгипетських гробниць знайдено посудини з медом, склад якого зовсім не змінився через тисячоліття.

 

Достеменно відомо, що мед використовувався як консервант при муміфікування. Найцікавіше, що бджоли, знайдені в застиглій смолі мільйони років тому, абсолютно не відрізняються від своїх сучасних побратимів по генетичному коду. Це єдиний вид на планеті, який не мутував у процесі еволюції. Мед та продукти бджільництва є єдиними продуктами, які, вчені, не змогли створити штучно. До їх складу входить більше ста мікроелементів, які благотворно впливають на здоров'я людини.

 

Цілющі властивості меду і його користь здоров'ю відомі давно і успішно застосовуються . Так, наприклад, щоденне застосування ложки меду, вранці натщесерце, активізує обмін речовин. І всупереч тому, що мед солодкий, він сприяє схудненню, а не навпаки. Саме тому, і вагітним рекомендується замінити цукор медом. Він не тільки збагатить організм необхідними мікроелементами, але знизить ризик виникнення зайвої ваги.

 

Мед активізує розумову діяльність, підвищує імунітет. Причому різні продукти бджільництва, можуть впливати на різні системи органів. Так, наприклад застосування маточного молочка, за 3-4 місяці, здатне, назавжди позбавити вас від гаймориту. І навіть є дані про те, що препарат виготовлений на основі маточного молочка і личиночного, може, якщо не вилікувати, то значно поліпшити загальний стан дітей, хворих лейкіміі.

 

Апітерапія з успіхом використовується в лікуванні захворювань опорно-рухового апарату.

 

А в косметології, важко переоцінити цілющі властивості меду і його користь. Присутня у складі багатьох косметичних засобів, мед і його продукти роблять шкіру більш пружною і оксамитовою. А медовий масаж, протягом 10 днів, в змозі знищити 4-5 см зайвого обсягу, який осів на стегнах.

 

Якщо не забувати про цю коштовності і щодня користуватися її властивостями, ви проживете довше, а найголовніше краще.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.