Варикозне розширення вен. Народні методи лікування

Варикозне розширення вен - часто зустрічається захворювання, яке характеризується збільшенням просвіту вен і нерівномірними випинаннями на всій протяжності. При варикозі кровотік може, кров в уражених венах застоюється. Варикозне розширення вен найчастіше спостерігається на ногах.

Варикозне розширення вен народні методи лікування при постійному застосуванні можуть вилікувати, особливо на ранніх етапах хвороби.

 

Варикозне розширення вен - народні методи лікування.

 

Перш за все, як для профілактики, так і для лікування варикозу необхідно виконувати посильні вправи, бажано - без надмірного навантаження на ноги, але з регулярним зміцненням м'язів гомілок і стегон. Вправи нескладні, але ефективні, якщо їх виконувати регулярно.

 

1. У положенні лежачи потрібно напружити, а потім розслабити м'язи стегна. Вправа виконати 10 разів у повільному темпі. Спочатку ноги можна не відривати від горизонтальної поверхні, потім вправу можна виконувати з відриванням ніг від підлоги на 10-20 сантиметрів.

 

2. У положенні лежачи тягнути носок ступень на себе , потім розслабити ступні. Потрібно відчути, як напружуються м'язи гомілки. Надалі вправу можна виконувати з піднятими від горизонтальної поверхні ногами. Вправа виконувати 10 разів.

 

3. У положенні лежачи сильно випнути живіт, потримати черевну стінку деякий час в такому положенні, потім повільно, на видиху, втягнути живіт до максимуму. Виконувати вправу 10 разів.

 

4. У положенні лежачи пальці ніг сильно стиснути, щоб напружилися м'язи ступні і гомілки. Потримати якийсь час, потім розслабити. Вправу повторити 10 разів.

 

5. У положенні стоячи піднімати носки ступень вгору, стоячи тільки на п'ятах. Виконувати 10-20 разів.

 

При варикозному розширенні вен потрібно вранці надягати еластичні панчохи без перетягують гумки, якщо варикоз значно виражений, то застосовувати бинтування еластичним бинтом. Взуття потрібно носити зручну, стійку, на невеликому каблуці, не здавлюючу ступню. Ретельно підбирати шкарпетки і панчохи: на них не повинно бути тугих гумок, які передавлюють гомілку або кісточку.

 

Якщо у хворого варикозним розширенням вен діагностовано плоскостопість, то необхідно у взуття вкладати спеціальний супінатор, який підбере ортопед .

 

Якщо вночі ноги сильно набрякають, то можна на ніч класти ноги на невеликий, 20-30 сантиметрів, валик.

 

Необхідно змінити режим праці та відпочинку таким чином, щоб періоди активності на ногах чергувалися з паузами, коли можна полежати або посидіти, витягнувши ноги.

 

Щодня вечорами потрібно робити ножні ванни. Для ванн в теплу (не гарячу, в ідеалі - 38 градусів) насипати 200 грамів соди і 70 грамів квасцов, тримати ноги у воді 15 хвилин.

 

Після ножної ванни, а також вранці після пробудження потрібно протирати гомілки натуральним яблучним оцтом (нерозведеним). Можна протирати гомілки шматочком лимона, втирати свіжий натуральний лимонний сік.

 

При збільшенні вен, набряклості ніг потрібно виконувати компреси із спеціального тесту. Для тесту взяти борошно, змішати з медом так, щоб вийшло тісто. Тісто покласти на шар марлі, накрити другим шаром марлі і качалкою розкотити тісто по всій площі марлевою серветки. Покласти марлю з тестом на ногу, замотати харчовою плівкою або пергаментом, надіти високі панчохи і обмотати ноги шарфами або компресами з товстої вати. Тримати такий компрес потрібно всю ніч. Вранці компрес зняти, ноги протерти яблучним оцтом. Марлю з коржем згорнути, покласти в целофан: наступного дня її можна використовувати знову. Виконати потрібно 10 процедур, якщо поліпшення ще не настав, то можна зробити ще один курс компресів.

 

Після компресів ноги потрібно обов'язково бинтувати еластичним бинтом або надягати еластичні панчохи.

 

Особливості харчування при варикозному розширенні вен.

 

Хворому варикозним розширенням вен слід виключити з раціону продукти , які затримують воду в організмі: сіль, солені і мариновані продукти, солодкі продукти та кондитерські вироби, рафінований цукор, борошняні вироби, печиво і цукерки, шоколад, кава, міцний чай, алкогольні напої, копчені продукти, сирокопчені ковбаси, сало. Рекомендується позбутися паління.

 

Куховарську сіль можна замінити Санасол, страви готувати без солі, а приправляти Санасол вже в готовому вигляді на тарілці. Можна приправляти страви морською сіллю, або зробити спеціальний гамасіо для заправки страв: взяти одну частину морської солі, змішати з дванадцятьма частинами кунжутного або лляного насіння. Обсмажити суміш на сковороді, потім змолоти на кавомолці. Насипати в сільничку і використовувати для підсолювання готових страв.

 

Дуже важливо, щоб раціон хворого з варикозним розширенням вен містив якомога більше продуктів з великою кількістю вітамінів А, Е, С, Р, а також магнію, фосфору, калію, цинку, кальцію, йоду, заліза.

 

Найбільше калію містить мед, тому потрібно щодня випивати 3 -4 рази протягом дня коктейль: у склянці води розмішати дві чайні ложки меду, 1 столову ложку яблучного оцту, випити через соломинку. Таким же розчином можна змащувати уражені варикозом ділянки ніг.

 

Варикозне розширення вен: як позбутися набряків.

 

При варикозі на ногах з'являються набряки, ноги болять, «важкі», втомлені навіть після нетривалої роботи. Щоб позбутися від набряків, необхідно в раціон вводити більше продуктів, які багаті калієм, що виводить рідину з тканин організму: капуста, картопля, огірки, томати, редис, петрушка, цибуля, сочевиця, морква, курага, грейпфрут, гарбуз, баклажан, інжир, зливу.

 

1. У дві наволочки набрати листя берези, надіти мішки на обидві ноги до коліна. Дуже скоро ноги будуть потіти. Через три години листя можна замінити на свіжі.

 

2. Проварити 4 столові ложки насіння льону в одному літрі води 10 хвилин. Настояти 1 годину в закритому посуді. Процідити, настій насіння льону пити по половині склянки кожні дві години. У настій можна влити таку ж кількість будь-якого фруктового соку.

 

Варикозне розширення вен народні методи лікування при постійному застосуванні можуть вилікувати, особливо на ранніх етапах хвороби.

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.