У Мукачеві відбудеться турнір з стрітболу

24 серпня, у місті над Латорицею пройде відкритий турнір з стрітболу. Спортивна подія відбудеться на території Мукачівського ліцею, що знаходиться за адресою вулиця Пушкіна 21. В турнірі братимуть участь різні категорії команд: чоловіки до 18 років, 18-30 років, понад 30 років та жіночі команди.

Початок: 10.00

Реєстрація: 9.30

Вхід вільний.

Для довідки:

Стрітбол походить від баскетболу, проте має деякі зміни у правилах. У гру грають 2 команди. Кількість гравців команди може змінюватись. Зазвичай в командах по 3 гравці.

Гра може відбуватись протягом домовленого часу або до моменту, коли одна з команд досягне домовленої кількості очок.

Гра може проходити «на одне кільце» (при цьому команда перед забиванням м'яча в кільце мусить «вивести» його за трьох-очкову лінію). Невід'ємною частиною стрітболу, що вирізняє її від баскетболу, є заохочуване виконання трюків з м'ячем під час гри та різноманітних слем-данків . Іншою особливістю стрітбола є можливість "грубої" гри, тобто використання деяких силових прийомів та відволікаючих маневрів для проходу до кільця суперника.

Стрітбол прийшов в Україну у 1995 році. З цього часу його розвитком займалась федерація баскетболу України. На базі ФБУ 22 травня 2006 року була створена Федерація вуличного баскетболу для його подальшого розвитку, популяризації в Україні та на міжнародному рівні. 8 вересня 2007 року президентом федерації обрано Юрія Павленка.

Анонс Закарпаття

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.