В Ужгороді говорили про жіночий гандбол

 

Дев’ять дівчат, по тим чи іншим причинам, покинули «Карпати».  “У гравців був заключений контракт до кінця сезону. Коли сезон закінчується, вони починають шукати місце роботи. Гравці вийшли на певний рівень, у них прокидається апетит, і це все логічно. Ми не можемо зараз конкурувати із закордонними клубами, бо у них реально більші кошти, тому це закономірний відтік, і ми не можемо з цим нічого зробити”, — так Борис Петровський пояснив “відтік” гравців. Адже, як відомо, новий сезон тренувань команда розпочала без 9 учасниць.  

 

За словами Бориса Петровського, команда тренується уже другий тиждень. Заняття проходять на базі СК “Юність” та “Спартак”. Коли команда буде у повному складі, планують виїхати на навчальний збір у Берегово чи на Драгобрат. Драгобрат — єдине місце в Україні, де можна проводити тренування у середньогір’ї. А наразі формується новий склад команди. “Ми проглядаємо місцеву, закарпатську, молодь. Проводимо переговори стосовно запрошення гравців з інших регіонів України, аби підсилити і вдосконалити склад. Бо після того, як ми зайняли перше місце, кроків назад робити не хочеться. Будемо боротися, аби потрапити у склад національної збірної. Зараз на “оглядинах” у нас є дівчина з Броварів — Надія Воронова. Групу гравців продивляємося з нашої ужгородської гандбольної школи — Тетяна Кільч, Дарія Руснак тощо. Там ціла група дівчат, але їм важко буде потрапити до складу. Вони можуть себе проявити, але трохи згодом”, — пояснив тренер. Борис Петровський повідомив, що мріє створити фарм-клуб, аби дівчата з місцевої школи, які ще не вийшли на рівень гравця супер-ліги, могли готуватися і, у випадку хороших результатів, потрапити до основного складу. Та зараз це питання тільки на стадії ідеї. Як мінімум, спортсменам потрібен зал для тренувань. 

Щодо дівчат, що покинули команду, головний тренер сказав: “Впродовж минулого сезону ми втратили 9 гравців, серед яких були і гравці основного складу. Деякі вирішили змінити країну і спробувати себе на іншому рівні. Це — Ірина Яблонська, Юлія Коломоєць. Несподівано покинула нашу команду Ольга Передрій. Це молода перспективна дівчинка. Рік тому її ніхто не знав. Вона прийшла у «Карпати», вийшла на певний рівень, стала гравцем національної збірної. Сильна команда її переманила. У нас з нею була усна домовленість, що лишається у «Карпатах», треба було лише підписати контракт, але вона різко змінила свою думку. Катерина Олексюк змінила вид спорту: вона є гравцем паралельно збірної України з регбі. Це молодий вид, що розвивається. Потенційно цей вид може стати олімпійським, а тому вона має перспективи потрапити на Олімпійські ігри. Беата Смерека пішла у декрет. Двох дівчат — Владлену Рибкіну і Олену Самар — виставлено на трансфер”. 

На дівчат, що залишилися, тренер покладає великі надії. До прикладу, воротар ГК “Карпати” Наталія Гайович є кандидатом у збірну України. Каже, що мріє потрапити до збірної, тому щоденно тренується і працює над собою. Борис Петровський підтримує дівчину і  вважає, що шанси у неї досить високі.

 

    Щодо спортивних подій, то, за словами тренера, команді не “світить” взяти участь у Лізі Чемпіонів, оскільки нема приміщення, котре б відповідало вимогам для змагань. “Стандарти Ліги Чемпіонів — зал, що вміщує не менше 2200 глядачів і з покриттям “терафлекс”. У нас такого нема. На Україні є альтернатива — кілька залів, але вони дуже далеко”, — зазначив Борис Петровський і повідомив, що в команди була можливість грати у Міхаловцях, однак команда вважає, що повинна грати тут, на Україні, і саме для своїх вболівальників. Тим не менше, у жовтні спортсменки братимуть участь у кубку ЄГФ, де за право продовжити боротьбу гратимуть з командою Болгарії. У випадку перемоги — з командою Сербії. 

А трохи раніше, у вересні, відбудеться з’їзний тур чемпіонату України. І, можливо, він відбудеться в Ужгороді. Як зазначив Борис Петровський, команда, яка приймає, бере на себе фінансові витрати, а знайти кошти сьогодні дуже важко.

 

Тим не менше, спорт робить рекламу і місту, і країні, — переконаний тренер гандбольного клубу. “От президента Аргентини не знає ніхто, а Дієго Марадонну – всі”, — навів приклад спортсмен і висловив сподівання, що ситуація із підтримкою різних видів спорту в області, та й Україні загалом, зміниться на краще. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело:zakarpattya.net.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.