В’ячеслав Грозний дав інтерв’ю одному з румунських телеканалів

Природно, тема в основному стосувалася футболу сусідньої нам країни

 

Наш «коуч», зокрема, зазначив, що після «Арсенала» й «Терека» знову взяв румунських гравців. Чому? Вони добре навчені, дисципліновані, з ними легко працювати. Тобто йдеться насамперед про високий рівень професіоналізму румунських легіонерів, плюс вони із країни, яка недалеко розташована від Ужгорода. В’ячеслав Вікторович також зазначив, що з одним із румунських гравців підтримує контакти й досі, спілкується болгарською мовою, оскільки в нього дружина з Болгарії. Загалом наставник «Говерли» знає багатьох румунських футболістів, фахівців. Більше того, В.Грозного запрошували працювати в Румунію. Футбол цієї країни нагадує нашому наставнику італійський: гравці швидко перебудовуються, намагаються діяти на полі по-сучасному, на різних позиціях.

 

Стосовно конкретних виконавців ужгородської команди, то з Нікулае довелося співпрацювати ще в грозненському Тереку в 2009 році, коли Маріус приїжджав у Кисловодськ. Цей гравець має хороший послужний список, виступав у знакових командах, агресивного таранного типу, не шкодує ні себе, ні суперника, форвард-реалізатор. Якщо мовити про Развана Кочіша, то він – гравець групи атаки, може діяти на будь-якій позиції, технічний, розумний, із хорошим дриблінгом, у матчі в Донецьку віддав голеву передачу, не потребує адаптації до українського чемпіонату, захищав кольори «Карпат», «Шерифа» з Молдови, московського «Локомотива», ростовської команди, словом, футболіст хорошої кваліфікації.

 

Щодо Ороса й Данді, то ці центральні захисники добре грають головою. Усі ж названі виконавці не потрапляють одразу в основний склад, тому що створюється нова команда. Багато іноземних гравців прийшли від різних тренерів. Потрібен час на їх повноцінне входження в говерлівський колектив. В.Грозний сподівається, що всі гравці, про котрих іде мова, допоможуть закарпатському ФК виконати турнірні завдання.

 

Також головний тренер «Говерли» на прохання румунського журналіста торкнувся питання виступів у єврокубках. В’чеслав Вікторович переконаний, що «Динамо», «Шахтар», «Металіст» і «Дніпро» – клуби європейського рівня. Остання перемога гірників над «Реалом сосьєдадом» показала, що клас гравців українського клубу, у якому працює румунський тренер, досить високий. Загалом будь-якому клубу, який гратиме проти цієї четвірки, доведеться дуже тяжко. Ось і в «Дніпра» сильний склад, добре підібрані гравці. На думку наставника нашої команди «Дніпро» виграє свою групу, буде її лідером (розмова проходила напередодні матчу «Пандурій» (Румунія) – «Дніпро» (Україна) – 0:1 – прим. інф. Відділу ФК «Говерла»).

 

На завершення розмови В.Грозний, користуючись нагодою, передав усім своїм знайомим у Румунії удачі, успіху, процвітання місцевому футболу, який виховав багато яскравих гравців.

 

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.