Максим Шацьких: Клуб сам висловив бажання підписати зі мною такий контракт , тому я можу тільки сказати спасибі керівництву «Говерли»

Столичний « Арсенал» минулої осені припинив своє існування , і футболістам цієї команди, які залишилися біля розбитого корита , природно , довелося підшукувати собі нове місце роботи. Одним з таких гравців виявився Максим Шацьких , який в

 Напередодні Нового року підписав контракт з «Говерлою» , а вже 5 січня Надіслати з ужгородським колективом на турецький збір .

 

- Максим, чому саме « Говерла» ?

- Та хоча б тому , що в моїх послугах були зацікавлені головний тренер і керівництво клубу . Для футболіста це і є найважливіший фактор при переході в ту чи іншу команду.

 

- З 35 -річним гравцем підписаний контракт , розрахований на два з половиною роки. Твій агент спрацював на п'ять балів ?

- Безумовно . Але не це важливо. У процесі переговорів не виникало непорозумінь щодо терміну угоди . У мене не було завдання вибити якісь супервигідні умови. Клуб сам висловив бажання підписати зі мною такий контракт , тому я можу тільки сказати спасибі керівництву « Говерли ». Не хочу говорити про те , чи стане ужгородська команда останньою в моїй кар'єрі. Цілком можливо , якщо у мене будуть сили і бажання , я і далі продовжу виступи . В іншому випадку мені не потрібно буде щось говорити , я сам повішу бутси на цвях.

 

- Ти був знайомий з В'ячеславом Грозним раніше?

- Звичайно . Ще коли в 90 -х роках я був на зборі з московським « Спартаком» , В'ячеслав Вікторович допомагав Олегу Романцеву . Повторюся , саме головний тренер « Говерли » став ініціатором мого переходу . Мабуть , наставник знає , як краще мене використовувати в своїх тактичних побудовах .

 

- Він сказав , на якій позиції тебе бачить?

- Такої розмови поки не було. Але можу сказати одне : у колективі зараз серйозний підбір виконавців. Звичайно , на найближче півріччя наше завдання ясна , а з наступного сезону , вважаю , «Говерла» буде ставити інші цілі.

 

- Навесні потрібно зробити все , щоб залишитися у Прем'єр- лізі ?

- Так зараз склалася турнірна ситуація , що нам ніхто не стане говорити про попадання в єврокубкову зону , але можу з упевненістю сказати , що в кожному матчі команда буде боротися за перемогу .

 

- В'ячеслав Грозний говорив тобі , що хоче зруйнувати стереотип , мовляв , «Говерла » - це явний аутсайдер ?

- Наскільки я знаю цього тренера , він ніколи не буде працювати в колективі , у якого постійно стоїть завдання боротися за виживання.

 

- На перший збір ви відлетіли 5 січня. Тобі незвично так рано починати зимову підготовку ?

- Чому ж ? У « Динамо» ми й зовсім виходили з відпустки 2 січня. Звичайно , зараз багато чого змінилося , і у багатьох команд перший робочий день взагалі призначений на середину січня. Так, ми першими приступили до підготовки , але , думаю , на це у нашого тренерського штабу є свої причини , тому даний момент не обговорюється.

 

- Усіх хлопців знаєш в новій команді ?

- З переважною більшістю ми не раз перетиналися на футбольному полі , тому не скажу , що для мене в ужгородському колективі багато незнайомих осіб . Крім цього , добре знайомий з Віталіком Лисицким , на перегляд з «Арсеналу » приїхали Олег Герасимюк , В'ячеслав Сердюк , Микола Вечурко . Та й взагалі , судячи з імен , банда у нас буде пристойна.

 

- Столичний « Арсенал» не брав участі в останніх осінніх турах. Як ти підтримував форму?

- У футбол я грав скрізь, де тільки можна було , і з хлопцями , які перебували у відпустці , і з тими , хто закінчив кар'єру . Подібні поєдинки проходили як в залах , так і в Кончі -Заспі - у критому манежі. Так що тренувався , як це було можливо.

 

- Вперше за скільки років ти зустрів Новий рік вдома ?

- Ну взагалі це свято ми з родиною завжди відзначаємо будинку.

 

- Я трохи неправильно сформулював - без виїзду за кордон під час зимової відпустки ...

- Так одразу й не згадаю. Але все це пов'язано з невизначеністю в питанні подальшої кар'єри. На відпочинку адже потрібно відключатися від всього ...

 

- Від Ужгорода до Києва не так близько , щоб постійно мотатися до столиці до рідних.

- Як тільки я визначуся з житлом , дружина відразу приїде до мене. Старша ж донька навчається в інституті за кордоном , а молодша - в школі , тому вони будуть приїжджати на канікули ...

footboom.com


 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.