Говерла поступилася казахської "молодіжці"

У другому спарингу на навчально -тренувальному зборі в Туреччині ужгородська Говерла поступилася молодіжної збірної Казахстану - 2:4.

 

Після нічиї з Карабюкспором (2:2) , яку команда В'ячеслава Грозного видобула позавчора , здавалося , що в протистоянні з казахстанською молоддю український колектив вже точно не вдарить обличчям в бруд .

 

Говерла. 1 -й тайм : Бабенко - Орос , Лисицький , Акакпо ( Галюза , 30 ) , Микуланинець - Ле Таллек , Бірсао , Шацьких - Фещук , Нікулае , Трухін .

 

2 -й тайм : Тимофеєв - Орос ( Лазевскі , 80 ) , Лисицький ( Дандеа , 55 ) , Бірсао (гравець , який знаходиться на перегляді , 55 ) , Микуланинець ( Сербул , 55) - Ле Таллек ( Балафас , 55 ) , Галюза , Шацьких ( Вечурко , 55) - Кадимян , Фещук ( Кочіш , 55 ) , Трухін ( Чечеленко , 55).

 

Склад . Не намагайтеся за прізвищами розібрати , хто на якій позиції виходив на поле. Адже у спарингу Грозний задіяв аж 21 -го футболіста , а деякі з цих виконавців за всю гру три рази міняли свою позицію. У першому таймі місце у воротах зайняв Бабенко , в захисті ( справа наліво) - Орос , Лисицький , Акакпо (його в середині першого тайму замінив Галюза , так як тоголезець отримав травму ) , Микуланинець , опорну зону закривали приїхав на перегляд бразилець Бірсан і Ле Таллек , перед ними в ролі атакуючого півзахисника розташувався Шацьких , на флангах грали Фещук (праворуч ) і Трухін (ліворуч). На вістрі ж діяв масивний Нікулае .

 

Після перерви Грозний лише трохи підкоригував склад, випустивши Кадимяна . А ось незабаром, через десять хвилин гри , на полі з'явилася зовсім інша обойма гравців, і Говерла почала грати за схемою 3-5-2 з двома Латераль в ролі яких виступили Орос (праворуч ) і Галюза (ліворуч). Трійку захисників склали Данді , Сербул і потенційний новачок ( відомо тільки , що це - міцний і досить чіпкий хорват на ім'я Ванко ) , зону опорних півзахисників закрили Вечурко і Балафас , в атаці розташовувалися Кадимян і Кочіш , а Чечеленко виступив наконечником.

 

Хід гри. У першому таймі все складалося для ужгородців дуже непогано. Вони відкрили рахунок ( Трухін скористався відмінною передачею з глибини від Бірсан ) , але в першій же атаці у відповідь пропустили. Потім Трухін зробив дубль , скориставшись сум'яттям у воротарському після удару Ороса і відскоку м'яча . А пару хвилин по тому Трухін міг оформити хет -трик , але не реалізував пенальті (удар парирував воротар). «Не впевнений - не берися . А раз узявся - треба забивати » - кричав Трухін помічник Грозного Олексій Величко. Здавалося , Говерла повинна була піти на перерву в ролі виграють (середина поля і підбори були явно за українцями , та й захист справлялася з усіма нападками казахів ) , але ще одна контратака принесла казахстанської « молодіжці » плоди. 2:2.

 

У другому таймі до масової зміни складу гра тривала в тому ж ключі , і ризикнемо припустити , що в початковому поєднанні Говерла б виграла. Однак обойма футболістів , що вийшла на поле трохи пізніше, не змогла повністю налагодити гру і реалізувати всі моменти. Не скажеш , що у наших взагалі не було шансів , але м'яч після завершальних ударів ніяк не хотів йти у ворота . Казахи в цей час почали все сміливіше лізти вперед , в результаті чого покарали закарпатців ще двома голами. Українці ж мали можливість відквитати хоча б один гол , але не зуміли свої шанси перетворити на гол . А тепер давайте трохи пройдемося по лініях ужгородського колективу .

 

Воротарі: до Бабенко питань немає. Так, не виручив , але коли казахи забивали двічі в першому таймі , голкіперу було дуже важко врятувати свою команду. Це були не його м'ячі . А ось Тимофєєв встиг наламати дров. У третьому голі його провини немає ( воротаря фактично розстріляли з ближнього відстані) , а от при четвертому взятті воріт голкіпер почав рухатися незрозуміло куди , в результаті чого повністю втратив позицію , і футболіст суперника легко забив м'яч головою.

 

Захист . Оборона з Лисицким на чолі і Акакпо в ролі його заступника виглядала дуже надійно , що дозволяло не напружуватися опорникам . Віталій і Серж діяли дуже злагоджено , всім підказували , тримали гру під контролем. Перший гол Говерла пропустила з кутового , коли на дальній штанзі ужгородці упустили гравця суперника. Той пробив , Бірсан виніс м'яч фактично з лінії воріт , а інший футболіст казахів вже добив круглого у сітку. Другий же гол був забитий , коли Говерла позіхнула контрвипад . Після перерви , коли на захист вийшли Данді , хорват Ванко і Сербул , а Орос і Галюза допомагали їм на флангах , захист українців стала більш вразлива , казахи все частіше ходили вперед через фланги. Особливо наша оборона наламала дров , коли перед третіми пропущеним голом намагалася зробити штучний офсайд , але боковий рефері не підняв прапорець . Загалом же з новими обличчями на поле з'явилося більше метушні і поменшало злагодженості .

 

Півзахист . Поки в центрі панував Ле Таллек , а перед ним розташовувався Шацьких , не було ніяких проблем. Пройти по центру Говерли було фактично неможливо , а досвідчений Шацьких завжди міг у потрібний момент притримати м'яч і видавав хороші навіси з флангів і зі стандартів. Але після кардинальної зміни складу Балафас і Вечурко таки не впоралися з навантаженням в опорній зоні , можливо , захопившись бажанням відігратися. А Кочіш , який грав відтягнутого форварда , дуже рідко допомагав у центрі півзахисті .

 

Напад . Фещук не забув , як грати на фланзі , постійно знаходячи вільні зони і загострюючи гру. Ще краще , на мій погляд , проявив себе Трухін на протилежному краю , просто розриваючи суперника за рахунок швидкості і техніки. Вийшовши на заміну Кадимян трохи губився і не завжди діяв ефективно , хоча дуже старався і каші , в принципі , не зіпсував. Чечеленко ж на вістрі щосили чіплявся за м'яч , шукав моменти , але нічим конкретним так і не запам'ятався. Після перерви , коли Грозний зробив масову заміну , атака Говерли взагалі перестала представляти щось організоване і стала нагадувати «броунівський рух ».

 football.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.