Іван Шіц: До Іканде будуть вжиті жорсткі дисциплінарні заходи

Про підготовку клуб до весняної частини чемпіонату України з футболу клубній прес-службі розповів генеральний директор «Говерли» Іван Шіц.

– Щодо команди, яка наразі готується до змагань в Туреччині, за інформацією від спортивного директора Віктора Ряшка та головного тренера В"ячеслава Грозного тренувальний цикл проходить згідно попереднього плану. Результат контрольних матчів не є головним для тренера. А готовність команди вже оцінимо на початку весни, коли розпочнуться офіційні поєдинки Прем’єр-ліги.

– Перший тренувальний збір через проблеми з візою пропустив нігерійський півзахисник Гармоні Іканде. Наразі, яка ситуація по цьому футболісту?

– На жаль, досі він так і не з’явився в розташуванні команди. Ми неодноразово зверталися як безпосередньо до Іканде, так і до його агента з вимогою з’явитися на тренувальний збір, але жодних аргументованих пояснень щодо його відсутності ми не отримали. Причина його не виїзду на тренувальні збори нам достеменно не відома. Тому керівництвом клубу до гравця будуть вжиті суворі дисциплінарні санкції, можливо, й звільнимо гравця через прогули. Тим паче, для Іканде це вже не перше подібне порушення дисципліни.

– Що скажете про появу чисельної групи нових футболістів в лавах нашої команди?

– Як генеральний директор не беруся коментувати кадрову політику тренерського штабу. Це парафія головного наставника В’ячеслава Вікторовича Грозного. Думаю, що ще до старту чемпіонату виділимо час для зустрічі з представниками ЗМІ, де головний тренер розповість про підготовку та кадрову політику головної команди «Говерли». Щодо гравців, які виставлені на трансфер, докладаємо максимум зусиль аби їх працевлаштувати. Хочу подякувати, цим футболістам за те, що провели певний відрізок часу в нашій команді й побажати їм успіхів у подальшій кар’єрі.

– Як прокоментуєте заборону ФФУ для «Говерли» заявляти нових футболістів?

– Ще раніше віце-президент клубу запевнив наших вболівальників та спортивну громадськість, що всі вимоги КДК ФФУ будуть виконані й жодних проблем із реєстрацією нових гравців не буде.

– Як гадаєте, враховуючи той факт, що наша збірна не їде на ЧС до Бразилії, чи не варто було змістити початок весняної частини чемпіонату на більші пізніший термін?

– Гадаю, що варто було це зробити. Як УПЛ так і ФФУ без проблем могли перенести старт весняної частини сезону мінімум на два тижні. Адже грати на важких полях задоволення не з приємних, та й політична ситуація не сприяє до перегляду матчів, тож цілком логічно було б продовжити сезон не з 1 березня, а скажімо з 15.

– Чи готовий стадіон «Авангард» до проведення футбольних матчів?

– Перший домашній матч в Ужгороді проходитиме 8 лютого (базовий день) з дніпропетровським «Дніпром». Увесь колектив стадіону інтенсивно готується до першого в цьому році офіційного матчу – проводиться поточний ремонт підтрибунних приміщень. Приватна компанія з Сєверодонецька проведе капітальний ремонт електротабла. Саме центральне поле наразі вкрите шаром снігу, вже з наступного тижня будемо його розчищати й накриватимемо його спеціальною захисною плівкою, щоб привести його до оптимальної готовності на час матчу.
Інформаційний відділ ФК "Говерла"

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.